'

IZGUBILA JEDAN OD DEVET ŽIVOTA Floru je udarilo auto, Azil Dubrovnik traži joj dom da ne bi opet morala na ulicu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Azil Dubrovnik
Azil Dubrovnik obično objavljuje apele za udomljavanje pasa, ali sad je na red došla i jedna ulična mačka koju je udarilo auto, a nakon oporavka, ne bi se trebala vratiti na ulice. 

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti: 

"Izgubila je jedan od 9 života, ne želimo da se ponovi.

Flora je jedna od mnogih uličnih maca našeg grada. Prije dva mjeseca udarilo je auto te su je prolaznici odveli u ambulantu.

S obzirom na to da je Grad Dubrovnik jedan od rijetkih koji pokriva troškove liječenja slobodnoživućih mačaka dobila je svu veterinarsku skrb, a ključna stavka za oporavak bilo je mirovanje. Dobila je smještaj na sigurnom i mirnom mjestu.

Maca u početku nije mogla uopće stajati na nogama, onda se krenula oslanjati, potom puzati, a danas ona skoro normalno hoda.

Na smještaju može ostati još samo kratko i sudbina joj je da se vrati na ulicu gdje je i živjela. Nakon svog truda ne želimo da ide na ulicu gdje vrebaju iste opasnosti.

Flora je divna maca predilica, naučila je na pijesak, skroz nezahtjevna, ljude jako voli, a najdraža aktivnost joj je maženje i izležavanje na suncu.

Flora ima oko dvije godine i samo jednu želju, da ne mora opet na ulicu.. molimo share pa da joj barem probamo naći njen dom.

Hvala svima koji će podijeliti!"

Popularni Članci