'

UREĐEN OPSKRBNI CENTAR Franković: "Nadam se da će ovo biti mjesto okupljanja stanovnika Mokošice"

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD, Goran Mratinović/DDv
Gradonačelnik Mato Franković danas je sa suradnicima obišao dovršene radove na Opskrbnom centru u Mokošici. 

Gradonačelnik Mato Franković danas je obišao dovršene radove Opskrbnog centra u Mokošici. 

"Danas obilježavamo završetak ove investicije Opskrbnog centra u Mokošici, središnjeg prostora, možemo reći jednog trga Mokošice. Mene na njega evociraju dvije stvari: prva je trenutak oslobođenja Mokošice i Damir Butigan kada svira himnu, a narod se okupio ispod samog centra. Drugo je činjenica u kakvog se lošem starnju nalazio i fotografija bivšeg gradonačelnika Vlahušića kad piturava ruzinavu ogradu.

To je bio jedan potpuno zapušten prostor, devastiran i vlažan. Odlučili smo ići u kompletnu sanaciju jer se tu nalaze i brojne društvene prostorije grada Dubrovnika, pa osim knjižnice tu imamo vrtić, prostor kotara, ljekarnu, prostor Doma zdravlja odnosno liječnika, imamo crkvu trgovinu. Odlučili smo sa svim suvlasnicima ući u ovu investiciju ukupno vrijednu 573 tisuće eura, od čega je pola milijuna eura izdvojio Grad Dubrovnik, a ostali iznos je pričuva svih suvlasnika.

U konačnici, prostor je dobio novu fasadu i novu kamenu podlogu, nove ograde i na nama je da u okviru svog redovnog komunalnog održavanja javnih prostora i ovaj nastavimo održavati. Nadam se da će ovo biti mjesto okupljanja stanovnika Mokošice i u budućnosti. Imamo i malo, lijepo dječje igralište koje prije svega koristi vrtić, ali će biti na raspolaganju i svoj djeci mokošice", rekao je prilikom obilaska Franković. 

Direktor Domouprave, Pero Milković rekao je kako su kao upravitelj objekta i oni sudjelovali u investiciji. 

"Išlo se u investiciju zajedničkih dijelova i javne površine. Javna površina uključuje gornju i donju etažu objekata i tu je Grad pomogao sa svojim sredstvima, a zajednički djelovi suvlasnika su djelovi fasada, oluka odvodnje i slično", rekao je i zahvalio izvođaču na dobro izvedenim radovima. 

"Ostaje samo na svima nama da se adekvatno održava. U projekciju smo stavili da bi se dva do tri puta mjesečno trebalo prati miniwashom", izjavio je. 

Direktor tvrtke Clavis, Mario Boroje, rekao je kako su radove adaptacije izvodili gotovo sedam mjeseci. 

"Od jednog derutnog objekta kakav je bio, uspjeli smo ovo finalizirati u završni proizvod kakav vidimo sad. Bilo je problema tijekom radova, kao i svugdje, ali uspjeli smo to ispratiti uz potporu Grada i Domouprave. Danas predajemo ovaj objekt i nadam se da će se održavati i da će trajati 40 godina koliko je trajao i do sada", izjavio je. 

Popularni Članci