IZ MSC-JA SE OGLASILI O UPLOVLJAVANJU 'ORCHESTRE': 'Do kraja listopada u Dubrovniku ćemo ostvariti 20 ticanja!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer Mratinović
Iz kompanije MSC su se oglasili o prvom uplovljavanju kruzera ove godine u grušku luku, a radi se o brodu 'Orchestra'. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti. 

Pod zapovjedništvom kapetana Cira Pinte u dubrovačku luku Gruž jutros je uplovio prvi ovogodišnji MSC-ov brod na kružnim putovanjima – MSC Orchestra. Ovaj brod klase Musica će nastaviti s uplovljavanjima svakog petka do kraja sezone predviđenog za 22.10. i tako ostvariti ukupno 20 ticanja luke Dubrovnik. Već će joj se u ponedjeljak pridružiti MSC Splendida, brod klase Fantasia kojemu će ovo biti prvi posjet Dubrovniku, a u petak će uploviti i u Split. MSC Splendida će u Dubrovniku ostvariti ukupno 16 ticanja, sa zadnjim dolaskom planiranim za 27.09.2021. godine.

Do kraja godine brodovi MSC Cruisesa će ostvariti 36 uplovljavanja u Dubrovnik te 24 u Split kojeg će redovno, svake subote, posjećivati MSC Magnifica počevši od kraja 6. mjeseca. 

Gosti će na brodovima moći uživati u sigurnom i opuštajućem odmoru pod zaštitom vodećeg zdravstveno-sigurnosnog protokola koji je osmišljen prošle godine u partnerstvu s međunarodnim zdravstvenim stručnjacima uključujući „COVID-19 Blue-Ribbon Expert Group“ MSC Cruisesa te blisko surađujući s relevantnim nacionalnim i regionalnim tijelima s područja zdravstva, prijevoza i sigurnosti diljem Europe. MSC Cruises je prva veća kompanija u industriji kružnih putovanja koja je nastavila s međunarodnom plovidbom u 8. mjesecu 2020. kada je perjanica flote, MSC Grandiosa, isplovila iz Genove na 7-noćno krstarenje Mediteranom. Kompanija je otad ugostila više tisuća gostiju na sigurnom i opuštajućem odmoru na moru.

Mjere zdravstveno-sigurnosnog protokola uključuju univerzalno testiranje prije ukrcaja i sredinom krstarenja, testiranje posade jedanput tjedno, primjenu mjera socijalnog distanciranja, nošenje maski za lice u zajedničkim prostorijama i izlazak s broda samo u sklopu zaštićenih izleta kako bi se održao „sigurnosni mjehurić“ broda. MSC Cruises je također u 5. mjesecu počeo s programom cijepljenja članova posade kako bi osigurao dodatnu razinu zaštite. Detalje zdravstveno-sigurnosnog protokola možete pronaći ovdje.

Popularni Članci