Ivana Milković i Mihael Miloslavić najbolji u čitanju naglas (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Vedran Levi/DKD
Pobjednici Županijskog natjecanja u čitanju naglas koje se održalo 7. studenoga u Čitaonici Narodne knjižnice Grad su, Ivana Milković (OŠ Gruda) pod mentorstvom Marijane Šerkić Despot i Mihael Miloslavić (OŠ Župa dubrovačka) pod mentorstvom Tanje Galjuf. 

Pobjednici će u pratnji svojih mentora nastupiti na Nacionalnom natjecanju u čitanju naglas, koje se održava u Sisku, 21. i 22. studenoga 2019.

U mlađoj kategoriji drugo mjesto pripalo je Antei Vojinić (OŠ Ivana Gundulića) pod mentorstvom Katije Đurković, a treće mjesto osvojila je Ivana Lakić (OŠ Marina Držića) s mentoricom Karmen Sandri Stanišić.

U starijoj kategoriji drugo mjesto osvojila je Lucija Gluhak (OŠ Mokošica) s mentoricom Ivanom Obradović, a treće mjesto pripalo je Karmen Bogdanović (OŠ Gruda) pod mentorstvom Pauline Kisić Pendo.

Na natjecanju su nastupili učenici iz 12 županijskih osnovnih škola, od Cavtata do Kune, a natjecali su se u dvije uzrasne kategorije, od 3. do 5. razreda te od 6. do 8. razreda. Zadatak natjecatelja bio je predstaviti knjigu (prozno djelo domaće ili strane književnosti) po vlastitom izboru uz preporuku mentora, koje je trebalo biti primjereno uzrastu natjecatelja.

U sastavu tročlane prosudbene komisije koja je ocjenjivala izlaganje učenika bili su:

glumica Jasna Jukić, glumac Hrvoje Sebastijan i prof. hrv. jezika Tajana Martić.

Popularni Članci