'

Ivana Marija Vidović ponovno članica prestižnog međunarodnog žirija na Cola Femmina Piano Competition 2024

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Pijanistica i umjetnička direktorica Epidaurus Cavtat Festivala Ivana Marija Vidović je ponovno izabrana kao članica prestižnog međunarodnog žirija na Cola Femmina Piano Competition 2024., koji se održava u Acquavivi delle Fonti, Italija.

Cola Femmina Piano Competition, natjecanje posvećeno mladim glazbenim talentima, nosi ime po darovitom pijanistu koji nas je prerano napustio – sinu predsjednika Natjecanja, Angela Colafemmine. Ovo natjecanje, posvećeno njegovom sjećanju, okuplja vrhunske pijaniste iz cijeloga svijeta, a cilj mu je promicanje novih generacija mladih talenata.

Ivana Marija Vidović, koja je već bila članica žirija na ovom natjecanju 2021. godine, donosi svoje bogato iskustvo i umjetnički uvid, pridonoseći visokom standardu ocjenjivanja. Natjecanje u Acquavivi delle Fonti uvijek je poseban trenutak za nju, a naslovna fotografija, s predsjednikom Natjecanja, Angelom Colafemminom, s natjecanja 2021. godine, podsjeća na važnost ovog događaja u njezinoj međunarodnoj karijeri.

Ovo priznanje potvrđuje dugogodišnji rad Ivane Marije Vidović na međunarodnoj glazbenoj sceni te njezinu strast za promicanjem umjetnosti, ne samo kroz vlastitu karijeru već i kroz podršku mladim glazbenicima.

Više informacija o natjecanju možete pronaći na službenoj stranici: Cola Femmina Piano Competition.

https://www.colafemminapianocompetition.it/en/giuria-2024/

Bio sa stranice: 

IVANA MARIJA VIDOVIĆ

Ivana Marija Vidović istaknula se kao jedna od najuglednijih hrvatskih pijanistica svoje generacije. S četiri godine započela je učenje klavira u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u Dubrovniku, prvo kod kod L. Cobenzla, a potom kod Vesne Miletić. Svoje glazbeno obrazovanje nastavila je na Muzičkoj akademiji u Ljubljani kod Tatjane Ognjanovič, gdje je 2002. godine diplomirala s pohvalama. Godine 2005. usavršavala se kod Lazara Bermana u Firenci, a od 2005. do 2009. kod Alicije de Larrocha u Barceloni. Ivana Marija Vidović nastupa diljem svijeta u najprestižnijim koncertnim dvoranama te je prvi put svirala u Kini u jesen 2016. godine. Često sudjeluje kao članica žirija na pijanističkim natjecanjima i gostujuća je profesorica, održava majstorske tečajeve i predavanja diljem svijeta.

Popularni Članci