Isplaćena sredstva za plaću fizioterapeuta u udruzi „Dva skalina“ i dodatak za starije od 65 godina bez mirovine

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U sklopu Mjera socijalnog programa Grada Dubrovnika za 2022. godinu iz gradskog proračuna isplaćena su sredstva u iznosu 51 tisuće kuna na ime troška plaće fizioterapeuta angažiranog u udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom „Dva skalina“. Tom, drugom godišnjom, isplatom u cijelosti je ispunjena ugovorna obveza Grada Dubrovnika prema Općoj bolnici Dubrovnik.

Naime, sukladno ugovoru o donaciji sredstava iz proračuna Grada Dubrovnika s ukupnim iznosom od 102 tisuće financira se plaća jednog fizioterapeuta zaposlenog u Općoj bolnici Dubrovnik za rad s korisnicima programa dnevnog boravka navedene udruge. Sredstva se koriste isključivo za troškove zapošljavanja i plaću fizioterapeuta u vremenskom razdoblju od 1. siječnja 2022. do 31. prosinca. 2022. godine.

Grad Dubrovnik isplatio je i sredstva za novčanu pomoć starijima od 65 godina koji nemaju vlastitu mirovinu ili druge prihode te ostvaruju mjesečnu pomoć u iznosu od 300 kuna. Za mjesec kolovoz isplaćeno je 58.200 kuna za 194 korisnika/ce.  Navedenu mjeru godišnje koristi oko 200 osoba, a za provođenje iste u proračunu za 2022. osigurano je 820 tisuća kuna.

Osim navedenog, za mjesec kolovoz isplaćen je i dodatak na osobnu invalidninu 410 korisnika uvrštenim u evidenciju Centra za socijalnu skrb Dubrovnik u novčanoj vrijednosti od 124.800 kuna.

Popularni Članci