IGRANJE LJUDSKIM SUDBINAMA Taksisti spremni sa svojim vozilima i obiteljima u koloni krenuti za Zagreb

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Na jučer otkazanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika između ostalih trebala se naći 9. točka na kojoj se trebao donijeti Zaključak o produljenju dozvola za obavljanje autotaksi djelatnosti postojećim autotaksi prijevoznicima. Tim povodom Predsjednik udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik Božo Miletić poslao je priopćenje koje prenosimo u nastavku.

'Ako uzmemo u obzir riječi gradonačelnika Vlahušića kako u Dubrovniku postoji oko 270 autotaksi prijevoznika te kako bi se izdalo svega 50 – 70 novih dozvola za obavljanje autotaksi djelatnosti, primoran sam iznijeti sljedeće činjenice;

U Dubrovniku trenutno postoji oko 207 autotaksi prijevoznika koji svakodnevno čine gužvu oko starog grada na način da čekaju na slobodno mjesto na stajalištu Pile, a sve kako bi zaradili za egzistencijalne troškove te kako bi uredno podmirili sve ono što od nas traži zakon kao i donekle zakonite odluke.

Nije istina kako nas ima 270, kako tvrdi gradonačelnik, već zbog teritorijalnog obuhvata Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik, koji obuhvaća općine Dubrovačko primorje, Župu Dubrovačku, Konavle i Grad Dubrovnik broj naših članova raste do skoro 300, dok je njihova intencija da samo na području Grada Dubrovnika izdaju preko 300 Dozvola.

Povećavanje broja autotaksi prijevoznika bi značilo samo nove gužve oko starog grada i općenito gužve po ionako skučenim prometnicama.

Od 28. travnja 2016 godine svima nam je istekao rok važenja Dozvola za obavljanje autotaksi djelatnosti, te od toga datuma svatko sa licencijom može početi obavljati autotaksi djelatnost.

Zakon o prijevozu u cestovnom prometu je prepustio određene zakonom propisne ovlasti jedinicama lokane samouprave, upravo kako bi se stvorio i poštovao red, a ne kako smo proteklih godina svjedočili nezakonitoj dodjeli dozvola kao i nezakonitim točkama odluke o autotaksi prijevozu, a sve u svrhu nezakonitog pogodovanja pojedincu odnosno pojedinima.

Ono što se danas dogodilo u vijećnici Gradskog vijeća, je demostracija sile i prepucavanje lokalnih moćnika preko leđa svih nas poreznih obveznika, a što je za svaku osudu posebice iz razloga što gradski vijećnici ne snose prekršajnu ili kaznenu odgovornost zbog svojih postupaka.

Pozivamo vijećnike Gradskog vijeća Grada Dubrovnika da na prvoj sljedećoj sjednici donesu novu Odluku o autotaksi prijevozu ili da izdaju nove Dozvole na rok trajanja, kako je na sjednici Povjerenstva izglasano, do 31. 12. 2016 godine a sve u svrhu smanjivanja nereda na ulicama Grada Dubrovnika.

Ovim putem se pitam je li istina kako su pojedinci, danas „kolege“ 2011. godine kao i ove, 2016. godine, prije raspisivanja samog natječaja određenim osobama plaćali iznose od 35.000,00 kuna kako bi dobili dozvolu za obavljanje autotaksi djelatnosti i kako neslužbeno saznajem i ove godine su već ponudili i slične ili veće iznose, te jesu li i kome dali nekome novac da dobiju Dozvolu za obavljanje autotaksi djelatnosti bez javnog poziva ili natječaja?

Naglašavam, spremi smo sa svojim vozilima i obiteljima u koloni krenuti za Zagreb te ukazati cjelokupnoj javnosti s koliko se ljudskih sudbina pojedini članovi Gradskog vijeća „igraju“, kao i na sve nezakonitosti koje Grad Dubrovnik učinio, čini ili ima namjeru učiniti', napisao je Božo Miletić u ime udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik.

Popularni Članci