HDZ OBEĆAO: Nećemo rušiti proračun, u Dubrovniku neće biti novih izbora

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: DD
Dubrovački HDZ na današnjoj se konferenciji za medije osvrnuo na protekle lokalne izbore, a riječ je imao njihov gradonačelnički kandidat Mato Franković koji je poražen od strane kandidata koalicije HNS-SDP-HSU Andra Vlahušića.

'Naš rad u budućnosti neće biti zaustavljanje Grada Dubrovnika odnosno neusvajanje proračuna. Inzistirat ćemo na programskim osnovama koje smo nosili u svom programu. Ovaj Grad se neće naći u novim izborima ponovno, sljedeći izbori će biti oni redovni za dvije godine,' obznanio je Franković koji je pojasnio kako će HDZ raditi na osnovu amandmana.

Osm toga, najavio je i kako će se HDZ odazvati Vlahušićevom pozivu na razgovor o sastavljanju Gradskog vijeća.

'Tko će biti taj koji će stvoriti većinu u Vijeću će odlučiti većina vijećnika. Razgovori za sastavljanje većine u Vijeću će tek početi. Vlahušić je najavio kako će, nakon što preuzme mjesto gradonačelnika, a to će biti sutra, sve predstavnike stranaka, uključujući i mene, pozvati na ragovor. Mi ćemo se odazvati pozivu i vidjet ćemo što je to što Vlahušić smatra bitnim te kako i na kojoj platformi on vidi rad nove gradske uprave i Vijeća,' dodao je, ali i najavio kako HDZ neće pristati na to da se sjednica Vijeća održi u Velikom tjednu.

Vlahušiću je čestitao na pobjedi, ali je također demantirao njegove izjave kako HDZ milijunima pokušava kupiti 13. ruku u Gradskom vijeću. To su, tvrdi Franković, laži i prljava politika.

'Mogao sam birati hoću li pobijediti kao hulja ili izgubiti kao heroj. Ja sam odabrao ovo drugo,' izjavio je.

Popularni Članci