GUHAK PREDSTAVIO NEOBJAVLJENU PJESMU "Boris je napisao tekst koji se obraća smrti samoj, koja je totalna šupčina i kukavica"

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: screenshot, YouTube
Četiri godine, 20. rujna je toliko prošlo od prerane smrti Borisa Kosovića pjevača i gitarista dubrovačke grupe 'Gruhak', a njegovi glazbeni kolege i prije svega prijatelji obradovali su sve ljubitelje Gruhaka i Borisove ostavštine još jednom pjesmom. 

"Kasnimo, ali smo na vrijeme.

Nevjerovatno je da su prošle četiri godine. Čini se cijela vječnost, a ko da je bilo jučer. Dirljivo je sve što smo čitali jučer tako da nemamo mi što pametno dodat, nego evo vam svima nova pjesma.

Zove se "Ghosts", iako je nitko ne zove tako nego "Šunjalica", jer se šunja. Korijen Šunjalice je dubok i seže neđe u rane 2000-te, kad smo Boris i ja taman dobro spušeni bili u prostoru i on kaže nešto tipa "stari ae naštimaj gitaru u otvoreni fis mol ae" i tako je nastao ovaj rifić.

Tek godinama kasnije smo od nje napravili pjesmu jer je Boris konačno napisao tekst. U tekstu se on obraća smrti samoj, koja je totalna šupčina i kukavica, i tu se svi slažemo.

Uživajte u Šunjalici koja se zove Ghosts", napisali su iz Gruhaka uz objavljenu pjesmu kojoj su autori Ivan Jakić i Boris Kosović.

Nakon dugotrajne borbe s teškom bolešću prije četiri godine se ugasio jedan od najljepših muških rock vokala. Boris je imao nevjerojatnu energiju i uvjerljive vokalne interpretacije koje su oduševljavale publiku gdje god je Gruhak nastupao. Fantastično su interpretirali svjetske rock klasike poput Led Zeppelina, ali Indexa i ostalih.

Gruhak je bio na sceni dvadesetak godina, a prije deset godina snimili su i prvi vlastiti, autorski album. U Americi su 2017. godine snimili novi album sa 14 pjesama. Izlazak albuma je prolongiran, jer se Borisu vratila bolest, koja se u jednom trenutku bila povukla, pa je zajedno s bendom planirao nove projekte. Nažalost, s nepunih 40 godina, Boris Kosović je izgubio svoju životnu bitku.

Popularni Članci