STIŽU NAM KOREANCI Gradonačelnik promovira Dubrovnik i Zimski festival u Seulu (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad Dubrovnik
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić nalazi se u radnom posjetu Seulu, glavnom gradu Južne Koreje.

Susreo se s generalnim direktorima i vlasnicima sedam najvećih korejskih turističkih agencija koje godišnje u inozemstvo odvedu više od 15 milijuna putnika. Susret je organizirao direktor Turkish Airlinesa za Koreju Muhammed Fatih Durmaz te veleposlanik Republike Turske u Koreji Arslan Hakan Orcal u sklopu promocije nove cjelogodišnje avionske linije Turkish Airlinesa Istanbul – Dubrovnik. Gradonačelnik je izabrao Koreju budući da su korejski turisti najbrojniji u Dubrovniku tijekom zimskog perioda, od studenog do ožujka.

Direktor Turkish Airlinesa Durmaz iznio je cilj uvođenja svakodnevne linije tijekom ljeta i zime, ističući Dubrovnik kao mali grad po broju stanovnika, ali ogromnom turističkom potencijalu.

Samo prošle godine Dubrovnik je posjetilo više od 46 tisuća korejskih turista ili skoro tisuću tjedno. Uvođenje direktne linije Istanbul - Dubrovnik za turiste s Dalekog istoka znači najbrži i najlakši put do europskih i mediteranskih destinacija.

Sudionicima sastanka prezentiran je Dubrovnik, s naglaskom na Dubrovački zimski festival i događaje tijekom zime, što je popraćeno prigodnom video projekcijom.
U ime korejskih agencija posebno se zahvalio gospodin Kim Jin Gook generalni direktor najveće korejske turističke kompanije HANA tours koja godišnje odvede izvan Koreje više od četiri milijuna putnika, od čega jednu četvrtinu na tržište Europe i Mediterana. Istaknuo je želju svoje kompanije, ali i ostalih da Dubrovnik postane jedna od ulaznih vrata za cijelo europsko tržište, a brojke koje su iznesene i ljepota Dubrovnika otvara i mogućnost uvođenja direktnoga leta na liniji Seul Dubrovnik u budućem razdoblju.

Gradonačelnik Vlahušić prvog dana boravka u Seulu predstavio je turističke mogućnosti Dubrovnika i Hrvatske pred više od 120 korejskih medijskih djelatnika i korejskih organizatora putovanja. Također je dao i nekoliko intervjua korejskim novinarima, uključujući i najutjecajniji medij na engleskom jeziku The Korea times.

Popularni Članci