Grad Dubrovnik izdvojio četiri milijuna kuna za skrb o osobama s invaliditetom u 2015.

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Na sjednici Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Dubrovnika održanoj u četvrtak, 10. ožujka prihvaćeno je Izvješće o provođenju mjera i aktivnosti skrbi o osobama s invaliditetom u 2015. te utvrđen konačni tekst Plana provedbe strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom Grada Dubrovnika za 2016. i 2017.
Članovi Povjerenstva iskazali su jednodušno zadovoljstvo raznovrsnošću, sadržajem i financijskim izdvajanjima za osobe s invaliditetom, obzirom da je za mjere i aktivnosti usmjerene osobama s invaliditetom u 2015. iz gradskog proračuna izdvojeno četiri milijuna kuna, što je za 1, 350 milijuna više nego u prethodnoj godini.
Najznačajnija izdvajanja u 2105. odnose se na područje odgoja i obrazovanja u iznosu od 1, 4 milijuna kuna, pretežito za projekte pomoćnika u vrtićima i školama, sufinanciranje udruga osoba s invaliditetom 800 tisuća kuna, mjera i oblika socijalne skrbi 750 tisuća kuna te stanovanje, mobilnost i pristupačnost 550 tisuća kuna, što se odnosi na troškove specijaliziranog vozila za prijevoz invalida, transportera za savladavanje arhitektonskih prepreka u povijesnoj gradskoj jezgri i prijevoz štićenika Doma Josipovac.
Članovi Povjerenstva jednoglasno su usvojili i Plan provedbe strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom za 2016. i 2017., koji će se dostaviti Gradskom vijeću Grada Dubrovnika.
 

Popularni Članci