PREDSTAVLJEN PROGRAM GOOD FOOD FESTIVALA Novost ove godine je Bavarin, Street food festival
Turistička zajednica grada Dubrovnika danas je održala konferenciju za medije na kojoj je predstavljen Good Food Festival koji će se po deveti put održati u Dubrovniku od 10. - 16. listopada.
Ovogodišnji bogati program devetog Good food festivala predstavio je Miro Drašković, direktor Turističke zajednice grada Dubrovnik
"Radi se o programu koji je već prepoznat u gradu i na turističkom tržištu. Ove godine je izuzetno bogat program, pripremili smo puno stvari koje se događaju u tom tjednu od 10. do 16. listopada, prije svega tu je tjedan restorana. Prijavilo se 40-ak restorana i time smo jako zadovoljni. Osim toga, organizirali smo niz radionica u suradnji s našim partnerima, Dešom i s HGK, tako da su tu radionice koje se tiču izrade raznih slatkarija, imamo pomoć i suradnju s jednom udrugom iz Vukovara, imamo i radionice koje se tiču ekološkog uzgoja, koje će se događati i u Gradu i na Osojniku", rekao je Drašković i pojasnio kako je ekološki aspekt iznimno bitan danas u svijetu pa tako i pitanje ambalaže. Još ove godine za Good Food festival koristit će se papirnate ambalaže, a nakon toga TZ u suradnji s Gradom planira uvesti višekratne plastične ambalaže.
"Osim tjednih događanja imamo i nekoliko 'highlight' događaja, tu govorimo o Sunset sparkling Vine Partyu koji se događa u hotelima Royal, naravno birali smo tarace s pogledima na zalazak, a vrijeme će izgleda biti lijepo. Imamo večeru s Michelin chefom što mislimo da će polučiti dobar uspjeh, on će kuhati u Sunset Beachu. Imamo i Gala večeru koju organiziramo čitav niz godina u suradnji s hotelom Rixos. Zabavljat će nas Maja Hrgić s jazz klasicima, to se događa u nedjelju 16. listopada", najavio je Drašković.
Osim toga, najavio je i vrlo zanimljivu radionicu u subotu u Orašcu, izrađivat će se njoke od patata i pašticada.
"Sigurno ćemo ubuduće raditi još više na promociji Good food festivala na raznim tržištima koje Dubrovnik ima", istaknuo je Drašković.
"Osim svih ovih događanja, Dubrovačka trpeza bi trebala biti kruna svih ovih događanja, a ona je zakazana za nedjelju na Stradunu. Imamo već relativno dobar odaziv, ali molimo ugostitelje da se jave u još većem broju da se našim turistima pokažemo kao pravi ugostitelji", poručio je direktor TZ-a.
"Ove godine imamo novu stvar, a to je Street Food festival u Lazaretima, na koje pozivamo sve građane da ga posjete s vrlo zanimljivim večernjim glazbenim programom. Mislim da je to pozicija koja je odlična, a pokazalo se da Lazareti izgledaju najbolje. Planiramo Street food ubuduće prebaciti na proljeće, pa bi gastronomski bilo popunjeno i jesen i proljeće, gastronomija privlači ljude, najčešće se na putovanjima sjećamo onoga što smo jeli, pa je to bitan dio ponude grada i projekata u koje će turistička zajednica ulagati u budućnosti" najavio je Drašković.
U Gružu će također biti događanja vezanih uz Good Food festival pa će tako biti programa pivovari, večer Italije u Urban & Veggie, a u TUP-u će biti radionice.
Antonela svilarić, pročelnica upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more, također se obratila ovom prilikom.
"Kao kruna Good food festivala održat će se 19. Dubrovačka trpeza, nakon dvije pandemijske godine u kojma se ona nije održala mislim da će ovo biti prilika dubrovačkim ugostiteljima da se odazovu u što većem broju. Uz simbolične cijene, sav prihod od ove humanitarne manifestacije ići će u dobrotvorne svrhe, posebno društvu distrofičara, cerebralne paralize i ostalih invalida DNŽ", rekla je..
Antonio Franić ispred Bavarin Street food festivala rekao je kako je današnje okupljanje potaknuto lokalizmom
"Hrvatski bi bio opršnjak ili zabradnjak, u Šibeniku Barbajol, U Splitu Babarin, hvala vam što ćete u Dubrovniku ugostiti Bavarin. Riječ bavarin i sama hrana izazivaju emocije, a emocije ostavljaju uspomene, pa je hrana razlog zašto smo se okupili danas. Bavarin će se održati od 13. do 16. listopada u Lazaretima. Bila je ideja napraviti put oko Hrvatske i završiti u Dubrovniku. Mislim da ćemo dati zaista odičnu ponudu kroz šest ugostiteljskih objekata, i da ćete s Bavarina otići sretni i siti", zaključio je.