FRANKOVIĆ UPOZORIO GRAĐANE 'Vjerojatno će moj poziv na pridržavanje mjera izazvati salve kritika, ali korona nije karijes'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dubrovački gradonačelnik zbog povećanog broja zaraženih uputio je apel građanima.

"Korona virus postao je sveprisutan i u našem Gradu. Znam da će moj poziv na pridržavanje mjera vrlo vjerojatno izazvati salve kritika međutim, smatram svojom obvezom još jednom apelirati kako je ključno zaštiti naše starije sugrađane koji su najugroženija skupina ako se zaraze korona virusom. Naš cilj mora biti smanjenje pritiska na bolnički sustav, a što će jedino biti moguće u koliko korona virus držimo pod kontrolom.

Ne smijemo doći u situaciju da broj respiratora u Općoj bolnici Dubrovnik ne bude dovoljan za sve one kojima će respirator trebati. Na nama je da smanjenjem socijalnih interakcija (druženja, vjenčanja, zabave i slično) omogućimo svim vrijednim djelatnicima Opće bolnice Dubrovnik da pruže adekvatnu skrb svima kojima će ista biti potrebna.

Korona nije poput karijesa, ona je daleko ozbiljnija jer karijes ne uzima živote, a korona uzima. Upravo zbog toga čuvajmo zdravlje naših bližnjih", napisao je na Facebooku Mato Franković.

Podsjetimo, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom od čega je deset muških i 12 ženskih osoba iz Dubrovnika.

Popularni Članci