FRANKOVIĆ O PREKINUTOJ SJEDNICI: Braća Vlahušić i Vićan su se udružila, mene ne možete kupiti! (FOTO/VIDEO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković održao je konferenciju za medije na kojoj je iznio svoje viđenje o bojkotiranju sjednice Gradskog vijeća od strane vijećnika HNS-a, DDS-a i Dustre, a kako kaže, to je povratak prijateljstva 'braće', gradonačelnika Andra Vlahušića i DDS-ovog Pera Vićana.

Njihovo se partnerstvo vratilo, kako tvrdi, zbog interesa vezanih uz povećanje taksi koncesija, ali i direktorskih pozicija u Kinematografima Dubrovnik i Dubrovačkom simfonijskom orkestru.

'Ima ona pjesma koja kaže 'Ko bi rek'o čuda da se dese'. Svima je jasno da je današnji razlog prekida sjednice povratak prijateljstva između dva brata, gradonačelnika Andra Vlahušića i DDS-ovog Pera Vićana. Braća su se ponovno udružila, i to zbog dva direktorska mjesta koja se tiču Kinematografa i Dubrovačkog simfonijskog orekstra. Međutim, mene ne možete kupiti ni direktorskim mjestima, ni taksi koncesijama jer smo izabrani da služimo Gradu, a ne osobnim interesima,' poručio je Franković.

Oštro je osudio vijećnike HSU-a i SDP-a, premda su oni prisustvovali sjednici.

'Poručio bih im da svojim petominutnim prisustvom nisu oprali svoj obraz. Bili su braća po oružju s ovima koje sam već naveo i privremeno su došli, ali nedovoljno ostali da bi oprali obraz,' kazao je Franković.

Također je dodao kako je gradonačelnik sakrio u svoju kancelariju, što je po njegovom mišljenju nedopustivo.

'Koja se boji? Možda samog sebe jer teško je izaći pred ogledalo jvnosti i oprati po tko zna koji put vlastiti obraz,' izjavio je.

Na pitanje kakvu je odluku Odbor za izbor i imenovanja donio oko direktorskih mjesta DSO-a i Kinematografa Dubrovnik, Franković je odgovorio kako je jednoglasno odlučeno da na mjestu ravnateljice Kinematografa ostane Đive Galov, dok je većinom glasova odlučeno da nekadašnji ravnatelj  DSO-a Pero Šiša bude na čelu DSO-a. Po pitanju taksista je kazao kako se ne može složiti s većim brojem taksi koncesija od 250, a da su 'želje, prohtjevi i obećanja nadlašili taj broj pa sad ni 300 nije dovoljno'.

Po pitanju njegove pozicije predsjednika Gradksog vijeća, Franković je kazao kako će sljedeću sjednicu početi s tom funkcijom, ali kako će, 'ukoliko se braća drugačije dogovore rado obnašati dužnost vijećnika'.

Popularni Članci