FRANJEVCI TRAŽILI, GRAD ODOBRIO Dobili deset parkirališnih mjesta na Paščari zbog obnove samostana

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
Nakon što je Općinski sud u Dubrovniku presudio kako je diskriminatorna odluka da se Paščara dodijeli isključivo Sindikatu turizma i usluga Hrvatske - Sindikalnoj podružnici autotaksi prijevoznika Dubrovnik, Grad Dubrovnik je uklonio oznake rezervacija i postavljene lance koji su tamo bili.

Gradonačelnik Mato Franković je najavio kako će parkiralište kod Minčete moći koristiti građani budući da se parkiralište kod parka Gradac uređuje. Danas smo u blizini povijesne jezgre zatekli tešku mehanizaciju te smo provjerili s Gradom Dubrovnikom o čemu je riječ.

"Rješenjem Grada Dubrovnika putem nadležnog Upravnog odjela za promet Franjevačkom samostanu Male braće odobrena je uporaba deset rezerviranih parkirališnih mjesta na izvan uličnom parkiralištu Mala Minčeta (Paščara). Naime, podnositelj zahtjeva Franjevački samostan Male braće podnio je dana 12. siječnja zahtjev za uporabu deset parkirališnih mjesta za potrebe radova na obnovi oštećenog objekta u njihovom vlasništvu", naveli su iz Grada te dodali kako je Franjevački samostan Male braće institucija kao i radovi na njemu od značaja za Grad Dubrovnik zbog čega su im udovoljili zahtjevu.

Zakup je ugovoren na rok od šest mjeseci bez plaćanja naknade za rezervaciju parkirališnih mjesta.

Popularni Članci