EMOTIVAN OPROŠTAJ OD IVANA ŽEROVNIKA 'Jedno je sigurno, nekome od nas si spasio život, a sad si naš anđeo čuvar' (FOTOGALERIJA)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Komemoracija za Ivana Žerovnika (23) koji je život izgubio u prometnoj nesreći 1. veljače na području Ratca upriličena je danas na Sveučilišnom kampusu. Obitelj, rodbina i prijatelji su se tako oprostili od mladića te se prisjetili zajedničkih trenutaka emotivnim govorima koje su održali. 

Njegov otac Tomislav kazao je kako je svog sina neizmjerno volio i kako je o njemu puno toga naučio od Ivanovih prijatelja.

"Teško mi je kao ocu uopće stajati ovdje, no kakav bih ja bio otac kad to ne bih napravio za svog sina. Teško vrijeme je pred nama, ali sve ove uspomene koje su nam Ivanovi prijatelji trajno ostavili, pomoći će nam da ovo lakše prebrodimo. Ivan je bio dosta zatvoren, nije puno pričao, no takav sam i ja bio prema svom ocu. Nisam puno znao o njegovom privatnom životu, nisam poznavao njegove prijatelje. Neki dan su me njegovi prijatelji posjetili, zadivio sam se kakva je to krasna mladost. Bio sam sretan i ponosan jer je i moj Ivan bio takav. U zadnjih nekoliko dana sam o Ivanu preko njih doznao više nego u zadnjih pet godina, a grabio sam svaki trenutak da budem s njime," izjavio je.

Majka Silvana Žerovnik je također posebno zahvalila njegovim prijateljima.

"Svi ste vi dio njega ustvari. Hvala vam, drago mi je što je imao tako veliko, lijepo društvo. Uvijek ste dobrodošli u moj dom jer kad ste vi tu, i on je tu. I on je sad tu jer ste vi tu," izjavio je.

Ivan je bio student Sveučilišta u Dubrovniku, a njegove se osobnosti prisjetio njegov profesor Mario Miličević.

"Obično govorimo kako je važno imati zdravlje i to je točno, no važno je imati i prijatelje kakve je imao Ivan što je danas rijetkost. Predavao sam mu i na prvoj i na drugoj godini i često smo se viđali na predavanjima. Imamo male grupe tako da svakog studenta znamo ne samo po imenu nego i po dosta njegovih osobina. Znamo što voli, što ne, što mu bolje ide, a što ne. Ivan je bio dobar student, a vidjelo se i kako je već definiran kao dobar, pravi, pošten i iskren čovjek. Ivan je jako intenzivno živio te je napravio u svojih 20 i nešto godina što netko neće u svojih 70,80 godina," kazao je.

Govore su pripremili i Ivanovi prijatelji koji su prisutnima izmamili suze, ali i osjećaj ponosa.

"Ivan je bio i ostao dio nas, dijelili smo ljubav prema veslanju. On će uvijek biti tu, iako ne fizički, bit će prisutan u našim mislima i u svakoj utrci koju veslamo njemu u čast. Vjerujem, dok god budemo tu jedni za druge, da će i on biti uz nas," kazao je Ivan Ćelić, kolega i prijatelj s veslanja.

Antonio Jakobušić je održao emotivan govor ispred Ivanove ekipe ljubitelja motora.

"Ivan je bio mladić koji je znao svoju mjeru, na kojega smo se svi mi mogli ugledati. Svi mi kao da nekada nismo dovoljno cijenili njegovu skromnost, skrušenost i samozatajnost. Motor je za Ivana, baš kao i za sve nas, predstavljao strast, bijeg u slobodu i razbibrigu, no Ivan je bio skroman, skrušen i promišljen vozač. Bog očito bira po nekim parametrima nama nepoznatima jer po nama poznatima sigurno nije zaslužio da nas napusti. Jedno je sigurno, Ivan je spasio život nekome od nas. Pored svih uloga koje je imao na ovoj zemlji, sina, brata, unuka, suputnika, nameće se još jedna uloga; uloga anđela čuvara," izjavio je.

Tonko Bilokamp uputio je dirljive riječi ispred Ivanovih kolega s fakulteta.

"Život je lijepa, ali krhka stvar. Koliko je krhka, toliko si i ti bio snažan. Imao si svoje 'ja' i svoj stav. Uvijek si gledao druge više nego na sebe. Ivan je bio sportaš, student, a najvažnije od svega - prijatelj. Bio je jedna od najboljih osoba koje poznajem, uvijek spreman pomoći bez obzira na sve. Falit ćeš nam na svakoj kavi. Svaka partija karata bez tebe će biti nedovršena. Od Budve do Hercegovine prošli smo sve i svašta. Gdje god pošli, ti ćeš biti s nama. Sačuvat ćemo uvijek jedno mjesto koje će pripadati tebi," kazao je.

Misa zadušnica za Ivana Žerovnika održat će se sutra u Male braće, s početkom u 19:00 sati.

Popularni Članci