ISKAZALI STAV OKO SPORNOG PUTOVANJA Dubrovački gimnazijalci ismijali ravnateljicu i program stručnog usavršavanja u New Yorku

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Tea Stjepović
Ravnateljica Gimnazije Dubrovnik Katarina Tolja nedavno se vratila sa stručnog usavršavanja u New Yorku o kojemu se dosta pričalo zbog nejasnog financiranja, ali i programa koje je više izgledao kao turističkog nego edukativnog karaktera.

Putovanje je trebalo biti financirano javnim novcima, ali je zbog pritiska javnosti ravnateljica Tolja odlučila sama pokriti troškove u iznosu od oko 20 tisuća kuna. Tako je za program stručnog usavršavanja u New York, gdje su proveli sedam dana, rezervirano samo pet sati u jednoj školi, a ostalo vrijeme je bilo za razgledavanju New Yorka, shopping izlet do susjednog New Jerseyja, krstarenje, večere i druženje s hrvatskim franjevcima.

Upravo taj program danas su ismijali dubrovači gimnazijalci koji su iskoristili vrijeme karnevala te su iscenirali cijelu situaciju koja se odvijala oko ove afere. Bili su tu maškarani novinari, američke znamenitosti, turisti i ostalo, a posebno su bili zanimljivi programi koji su 'iscurili' u poznatom The New York Timesu. Što misle o Toljinom putovanju i 'stručnom usavršavanju' pokazali su tako što su crvenom bojom zaokružili edukaciju u američkoj školi uz pitanje dana 'Gdje su računi od maturalne zabave?'.

.

Popularni Članci