Druga međunarodna znanstvena konferencija Naše more na Pomorskom odjelu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Pomorski odjel Sveučilišta u Dubrovniku organizira drugu međunarodnu znanstvenu konferenciju Naše more 2021. koja će se održati 17. i 18. rujna u Dubrovniku. Svečano otvaranje Konferencije predviđeno je u petak, 17. rujna, u 9 sati i 30 minuta, u sveučilišnoj zgradi na adresi Ćira Carića 4.

Cilj je Konferencije okupiti vodeće akademske znanstvenike, istraživače i praktičare kako bi razmijenili vlastita iskustva i rezultate istraživanja o svim aspektima pomorskih znanosti i tehnologije. Sudionici konferencije dolaze iz Hrvatske, Poljske, Njemačke, Rusije, Crne Gore, Srbije, Rumunjske te Vijetnama. Uz nastavnike i znanstvenike, Konferenciji će nazočiti i predstavnici lokalne i regionalne samouprave, gospodarstva, civilnog društva  i mnogi drugi.

Ova konferencija organizirana je prvi put 2019. godine kada su se na Pomorskom odjelu proslavile dvije važne obljetnice - stota obljetnica od utemeljenja časopisa Naše more i 60. obljetnica od početka rada Više pomorske škole u Dubrovniku, a time i visokog pomorskog učilišta. Konferencija Naše more uz istoimeni časopis tako nastavlja dugu i snažnu tradiciju pomorskog obrazovanja te znanstvenog i praktičnog bavljenja pomorskim znanostima i tehnologijama na Sveučilištu u Dubrovniku i njegovim prethodnicama.

Program se može pogledati ovdje

Popularni Članci