DPDS zna trošiti jedino kad nikome ne polaže račune – na medije i Kolarićku (VIDEO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Nikša Klečak
Gradonačelnik Andro Vlahušić na današnjoj tematskoj sjednici o odnosu Grada i Društva prijatelja dubrovačke starine kazao je kako je problem što je Društvo dosadašnji novac trošilo netransparentno i po svojoj volji, bez ikakvih polaganja računa.

-‘Do jučer je Društvo sto posto novca koje je prikupljalo od zidina samo raspoređivalo. Sami su određivali cijenu i nikome nisu podlagali račune,’ kazao je Vlahušić.

Također se osvrnuo i na to kako je cijena ulaznice na zidine u Dubrovniku poprilično niža no što je to slučaj s drugim mediteranskih gradovima.

-‘Razlog zašto je veliki novac odnesen iz Grada jest taj što se ne želi uvesti cijena ulaznice kakvu imaju druge zemlje na Mediteranu. On je odnesen u džepovima turista. Zašto stranci plaćaju godinama cijenu od 30 kuna do 50 kuna za ulaz na zidine, a građani 30 kuna? Kupujete tuđu imovinu i sami ju na sebe uknjižite. Ne želite noćni obilazak jer bi došlo do viška novca, a njega ne znate utrošiti prema ugovorima. Ali znate utrošiti kad nikome ne polažete račune - na ugovore s Aleksandrom Kolarić, na ugovore s medijima, jer se to smatra pod poslovanje Društva. Kupujete javnost i pri tom ne polažete nikome račune!,’ zaključio je Vlahušić, a cijeli govor možete pogledati na sljedećem videu.

Popularni Članci