DONOSIMO Motorist (21) sa snimke je u pritvoru, evo što se stvarno dogodilo

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Screenshot
Video snimka policijskog postupanja na benzinskoj pumpi u Kuparima podigla je dio dubrovačke javnosti na noge. Kako doznaje Dubrovački dnevnik, mladić koji na snimci izgleda kao žrtva cijele priče trenutno je u pritvoru.

Naime, na snimci se može vidjeti policijsko postupanje uz koje izgleda da čovjek koji se predstavlja policajcem, a pritom ne želi pokazati značku, maltretira mladića na motoru. 

Podsjetimo, glasnogovornica Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Davorka Bečić za Dubrovački dnevnik kazala je kako može potvrditi da je jedan od sudionika intervencije koji se ne vidi na snimci policajac, dok je glavni akter snimke građanin koji je policajcu pomagao. Treba reći i kako je dio građana, barem ako je suditi prema komentarima na Facebooku, posprdno reagirao na ovu priču.

No, kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, mladić koji je vozio motor S.M. (21 )nalazi se u pritvoru. Naime, kako je za Dubrovački dnevnik kazao dobro obaviješten izvor, radi se o mladiću koji je, prema njegovim riječima, "godinama terorizirao Dubrovčane".

- Ako ste čuli motor u kasne sate kako se gasira, to se radilo o njemu. Tu je policija morala reagirati. - rekla nam je osoba dobro involvirana u cijeli slučaj.

Prema njegovim riječima, 21-godišnjak tako nema položen vozački ispit, motor mu je neregistriran, vozio je prebrzo... 

Inače, kako od drugog izvora doznaje Dubrovački dnevnik, sve se dogodilo nakon što je policajac izvan dužnosti na pumpi sjedio u automobilu s prijateljem. Nakon što je primjetio S.M. na benzinskoj crpki, odlučio je intervenirati te za pomoć pri privođenju zamolio svog prijatelja, što je prema zakonu dopušteno.

No, mora se postaviti pitanje zbog čega je taj građanin, barem za vrijeme trajanja snimke, cijelo vrijeme bio u prvom planu te on bio taj koji je žustro postupao prema mladiću na motoru, zbog čega ustvari sve i izgleda kao maltretiranje. Odnosno, pitanje je i zbog čega policajac na upite mladića da mu se pokaže značka istu nije niti pokazao, a zbog čega se uostalom i stvorila priča o "lažnom policajcu".

Popularni Članci