Dom na Medarevu imat će sve uvjete za skrb starijih i nemoćnih, a posebno će biti prilagođen dementnim osobama

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad Dubrovnik
Projekt doma za starije i nemoćne osobe „Medarevo“ bio je tema radnog sastanka koji je gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u ponedjeljak održao sa savjetnicom za projekt dnevnog boravka osoba treće životne dobi Olgom Muratti i ravnateljicom doma za starije i nemoćne Domus Christi Mirjanom Vujinović.

Sastanku su u ime grada nazočile i zamjenice Orlanda Tokić i Jelka Tepšić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić i pročelnik UO za izgradnju i upravljanje projektima Srđan Todorovski.

Cilj sastanka bio je između ostalog utvrditi realne potrebe za kapacitetima, oblicima smještaja u budućem domu, kao i svim ostalim uslugama koje će ovaj objekt pružati, a što će se potanko definirati projektnim rješenjem.

Ono što je utvrđeno, a predviđeno je i projektnim zadatkom iz ožujka 2018. godine, jest da će budući Dom „Medarevo“ uz stalni smještaj korisnika pružati i dnevnu skrb kroz uslugu dnevnog boravka, od čega će dio biti posebno prilagođen potrebama dementnih osoba, čemu će se pri projektiranju posvetiti posebna pažnja. Predviđanja stručnog tima jesu da će upravo potražnja korisnika za dnevnom skrbi biti naglašena, a što je oblik skrbi koji nedostaje na gradskom području.

Podsjetimo, na nedavno održanom sastanku vodstvo zaklade Blaga djela iskazalo je spremnost  za sudjelovanje u financiranju izgradnje, dok se dio potrebnih sredstava planira angažirati kroz sredstva EU fondova.

Popularni Članci