DOKAZ DA SU MEDIJI SEDMA SILA! Dubrovčanin danima nije imao telefon, televiziju i internet, a onda su došli novinari (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Prava snaga medija pokazala se jučer, 16. svibnja, nakon što je Dubrovački dnevnik izašao na teren kako bi saslušao priču i problem jednog Dubrovčanina i njegove obitelji. Danas, 17. svibnja, taj je problem riješen. 

Naime, Dubrovčanin se obratio Dubrovačkom dnevniku nakon što je dva tjedna čekao Hrvatski telekom da mu popravi oštećeni telekomunikacijski kabel zbog čega desetak dana nije imao interneta, telefona ni televizije. Da priča bude još gora, puknuti kabel nalazi se ispred Osnovne škole Lapad.

Prema pričama ovoga Dubrovčanina, kabel je najvjerojatnije pukao jer ide preko puta gdje prolaze djeca te se oni često znaju zaljuljati na njemu. Da stvar bude gora, kabel ide s trošne pale koja je u klimavom stanju i završava na drugoj strani ni više, ni manje nego na panju! Drugi kraj, onaj puknuti, stoji otvoren uz put gdje dnevno prođe stotinu djece. 

Dubrovčanin koji živi u Ulici uz Glavicu danima nije imao internet niti išta od navedeng iako je HT izašao na teren i obećao popraviti kabel u što skorijem roku. No to se nije dogodilo dok se mediji nisi upleli. 

'Plaćam sve uredno, već sam par godina njihov korisnik, imam goste i prvo kad dođu pitaju šifru od interneta. A kabel omotan oko panja i tu njihovu improvizaciju neću uopće komentirati, kao da smo u prošlom vijeku!', žalio se ovaj građanin.

Taj isti dan poslan je upit Hrvatskom telekom, a već su u poslijepodnevnim satima poslali interventni izvid na teren, no s obzirom na kompleksnost kvara, sanaciju nije bilo moguće izvršiti odmah. Ipak..

'Naši su djelatnici poduzeli sve kako bi se ovaj kvar sanirao što je prije moguće te je jučer u poslijepodnevnim satima omogućeno ponovno nesmetano korištenje usluga za navedenog korisnika, a kabel je saniran na odgovarajući način. Kompletna sanacija zračne mreže na toj lokaciji bit će dovršena u najkraćem mogućem roku', poručili su iz Hrvatskog telekoma.

Također, Dubrovčaninu će račun biti umanjen sukladno trajanju smetnje, o čemu je već obaviješten od HT-a.

'Ovim putem se još jednom iskreno ispričavamo korisniku radi nastale smetnje', poručili su iz ove nacionalne telekomunikacijske kompanije, a snaga medija kao sedme sile se još jednom dokazala.

Popularni Članci