'

DETALJI Dubrovački carinici ozlijeđeni u pomorskoj nezgodi na Mljetu, službenom brodicom udarili u obalu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Carinska uprava
U srijedu u noći, u 23:29, kod otoka Mljeta se dogodila pomorska nezgoda u kojoj je sudjelovala brodica Ministarstva financija, odnosno Carinske uprave, a carinici koji su se nalazili na plovilu lakše su ozlijeđeni. Brodica je udarila u obalu uvale Saplunara, a detalje su za Dubrovački dnevnik razjasnili iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. 

Nakon zaprimljene dojave o pomorskoj nesreći plovila Mininistarstva financija na otoku Mljetu, plovilo Postaje pomorske policije Dubrovnik u 23,35 sati isplovilo prema otoku Mljetu radi obavljanja hitnog medicinskog prijevoza ozlijeđenih osoba, potvrdili su za Dubrovački dnevnik iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

"Dolaskom do mjesta nesreće preuzete su tri osobe koje su u pratnji medicinskog osoblja u 1,30 dovedene u luku Dubrovnik-Gruž, odakle su vozilom Hitne medicinske pomoći prevezene u Opću bolnicu Dubrovnik", izjavili su iz dubrovačke policije. 

CARINSKA BRODICA UDARILA U OBALU UVALE SAPLUNARA

"Po događaju pomorske nezgode u uvali Saplunara, otok Mljet, carinski službenici, članovi posade brodice, po događaju su pozvali liječnika sa otoka Mljeta, a koji je o svemu upoznao službenike pomorske policije koji su nakon zaprimljene obavijesti o tome izvijestili MRCC i MRSC Dubrovnik.

Uzevši u obzir činjenicu kako je policijsko plovilo u trenutku dojave imalo na raspolaganju ukrcanu posadu, i nalazilo se na udaljenosti od pomorske nezgode od 16 nautičkih milja, dok se u istom trenutku raspoloživo plovilo lučke kapetanije, s posadom u pasivnom dežurstvu, nalazilo na udaljenosti od 34 nautičke milje, logično je da je postupanje preuzeto od strane pomorske policije, posebno uzevši u obzir i činjenicu što je inicijalna informacija zaprimljena od strane pomorske policije, a na koju su promptno i reagirali.

Vezano uz navedeno, a prema informacijama kojima raspolažemo, službenici pomorske policije su, nakon dolaska na mjesto nezgode, dva lakše ozlijeđena službenika Carinske uprave prevezli u najbližu zdravstvenu ustanovu radi sanacije ozljeda.

Napominjemo kako je brodica Carinske uprave, koja je doživjela pomorsku nezgodu, već jučer samostalno morskim putem uplovila u brodogradilište u Šibeniku u svrhu sanacije popravaka na trupu", pojasnili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. 

DANČE NA REMONTU, NAKON TOGA ISTI ČEKA BRZU BRODICU 

U javnosti su se nakon pomorske nezgode pojavile špekulacije kako je na dojavu izašla policija jer Lučka kapetanija u Dubrovniku nema plovilo. Pitali smo Ministarstvo jesu li ti navodi točni. 

"U ovom trenutku, u obavljanju radova godišnjeg remonta nalazi brod Danče dok će brodice RH 3 DB i RH 278819 DB, biti upućene u obavljanje godišnjeg remonta, prema planu remonata Ministarstva, nakon obavljenog remonta broda Danče", naveli su iz Ministarstva. 

Popularni Članci