BEST BUDDIES Inkluzivni volonterski program pokreće se i u Dubrovniku (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Željko Tutnjević
Inkluzivni volonterski program Best Buddies koji bi trebao krenuti s provedbom i u Dubrovniku ove jeseni, predstavljen je danas u Studentskom domu. 

Program su predstavili Nancy Perović i Jennifer Allen.

Kako Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai provodi volonterski inkluzivni projekt rekreacije Europskih snaga solidarnosti DUbrovnik Support Team (DUST), Ella se prije nekoliko mjeseci
uključila kao korisnica, a njena majka Nancy uočila je kako postoji potreba, a i mogućnosti za unaprijeđenjem ponude usluga u području inkluzije.

Stoga je kontaktirala organizaciju sa kojom je surađivala u Chicagu, Best Buddies International i njenom direktoricom za Europu, Jennifer Allen te je uz podršku Bonsaija kao organizacije prijavljen dvogodišnji program koji bi s relizacijom krenuo ove jeseni.

Best Buddies International neprofitna je organizacija sa sjedištem u Miamiju, 34 godine uspješnog poslovanja i programima inkluzije koje je razvila u 49 država na pet kontinenata što govori o kvaliteti i iskustvu. U svojoj misiji navode kako žele u cijelom svijetu pokrenuti volonterske programe koji bi osobama s intelektualnim i razvojnim teškoćama omogućio inkluziju, kroz druženje sa volonterima, edukaciju za razvoj vještina vođenja te pomoć pri zapošljavanju. 

Ideja je da se s programom započne u Dubrovniku i okolici te da se zatim širi po cijeloj Hrvatskoj. Aktivnosti su velikim dijelom oslonjene na volonterski rad i kvalitetnu edukaciju volontera. Iz tog razloga već u ovaj petak počinju edukacije za volontere i njihove kooordinatore u Centru za mlade Dubrovnik.

Popularni Članci