SLIJETANJE IZ RIMA Dvoje Amerikanaca smješteno u karantenu, ostali napustili RH ili u samoizolaciji

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Zrakoplov iz Rima danas je oko 15:55 sati sletio u Zračnu luku Dubrovnik, no u njemu nije bilo talijanskih državljana. 

Kako doznaje Dubrovački dnevnik, radi se o 45 putnika koji nisu talijanske nacionalnosti nego su mahom s područja Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a informaciju je za Dubrovački dnevnik potvrdio i direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić. Neslužbeno doznajemo i kako je na letu trebalo biti 129 putnika, no oni su čini se otkazali jer su znali kako će ili biti vraćeni ili u karanteni. 

20:40 Dvoje putnika, od kojih je jedan državljanin SAD-a, a drugi dolazi s područja Južne Amerike, je smješteno u karantenu, a ostalima je određena samoizolacija ili se uz policijsku pratnju prepraćeni do graničnih prijelaza svojih država, BiH i Crne Gore, kako je Dubrovački dnevnik prvi pisao. 

19:45 Kako doznajemo, jedan državljanin iz SAD-a i jedan iz Južne Amerike će biti smješteni u dubrovačku karantenu na 14 dana. Ostalim putnicima je, kako neslužbeno doznajemo, određena samoizolacija u trajanju od dva tjedna. Najveći dio državljana iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine je uz policijsku pratnju prepraćen do graničnih prijelaza njihovih matičnih država.  

DOZNAJEMO! Dvoje Amerikanaca idu u dubrovačku karantenu, ostali u samoizolaciju

17:47 Dubrovački dnevnik neslužbeno doznaje kako je najveći broj putnika u avionu iz Rima iz Crne Gore. Doznajemo kako bi putnici iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine trebali biti prepraćeni do svojih država uz policijsku pratnju. Ostali bi, neslužbeno doznajemo, trebali u karantenu ili samoizolaciju, uz to da je putnicima ponuđen i povratak u Italiju. 

"Sanitarni inspektori su po slijetanju aviona napravili sve što je potrebno i propisano u takvim situacijama," izjavio je Luetić za Dubrovački dnevnik. 

16:00 Kako doznajemo, konačno rješenje o daljnjem postupanju s putnicima koji su sletjeli u Zračnu luku još nije doneseno. Jedna od verzija je bila da se državljani BiH i Crne Gore odvezu posebnim autobusima do njihovih država, kako se ne bi dulje vremena zadržavali na području RH, a njihove matične države bi potom odlučivale o daljnjim koracima. Sukladno naputcima Ministarstva, državljani RH koji su stigli u Dubrovnik bi po svemu sudeći trebali ići u karantenu ili samoizolaciju. 

Popularni Članci