DOŠLO JE VRIJEME Vlahušić: Nakon niza godina riješit ćemo pitanje nogometnog stadiona!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački Dnevnik
Čelnici Hrvatskog nogometnog saveza od jučer su u Dubrovniku. Prvo su ponedjeljak iskoristili za sastanak s zaračenim stranama u borbi za prevlast u Županijskom nogometnom savezu, a danas je u gradskoj viječnici održana i konferencija za novinare na kojoj je sve zanimalo - kada će biti postignut dogovor simpatizera aktualnog predsjednika Jurjevića i oporbe predvođene Perom Vićanom i Matom Dugandžićem.

-Hrvatski nogometni savez neće odustati u želji da riješi trenutno stanje u ovoj Županiji. Imali smo prvu rundu razgovora, načelno dobili pristanak obje strane da se problem riješi, ali i jedni i drugi i dalje ustraju u svojim zahtjevima. Mi u Dubrovnik nismo došli nekoga miriti već otvoreno porazgovarati o stanju nogometne infrastrukture, pomoći oko stadiona Lapad. Ovaj Grad zaslužuje stadion na kojemu se mogu igrati i međunarodne utakmice. Trenutno stanje je loše i nešto se mora poduzeti - naglašava Damir Vrbanović, izvršni predsjednik HNS-a.

Gradonačelnik Andro Vlahušić objasnio je prisutnima kako je vrijeme da Dubrovnik dobije pravi nogometni stadion.

-Mogu potvrditi kako idemo u izradu dokumentacije. HNS će reći kako tehnički mora izgledati taj objekat. Profesionalci HNS-a će sudjelovati u pripremi, kako bi Dubrovnik nakon niza godina riješio to pitanje - riječi su Vlahušića.

Na novinarsko pitanje o statusu Pera Vićana obzirom na nedavnu nepravomoćnu sudsku presudu, Vrbanović odgovara:

-Već sam rekao da je puno problema u Dubrovniku, pričajmo o suspendiranim ljudima, sucima koji smiju i ne smiju suditi. Nemojte mi reći da je to normalno. Nismo tutori, inzistiramo jedino da se formira jedinstveno vodstvo i jedno natjecanje. Jasno i glasno, sportski radnici ne smiju biti talaci sukoba ljudi koji ovdje različito misle. To je poruka. Želimo jedinstveno vodstvo, ljude koji će se skupiti oko istog barjaka i tjerati u istom smjeru na dobrobit nogometa tako da je deplasirano pitanje o jednoj ili drugoj osobi. I ne, Pero Vićan nije bio predmet naših razgovora u Dubrovniku.

Razjasnio je izvršni predsjednik HNS-a i jednu od dvojbi što se tiče glasovanja u skupštini Županijskog nogometnog saveza.

-Dok skupština to eventualno ne promijeni, trećeligaši imaju pravo na tri glasa, županijski ligaši po jedan glas. Ostaje upitno pravo glasa Udruga i nogometnih centara, ali, u slućaju da i oni imaju pravnu osobnost i status člana, onda imaju pravo glasa.

Lucija Komaić / portaloko

Popularni Članci