'

'Autizam govori – Dubrovnik sluša'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U petak, 28. prosinca 2012. godine s početkom u 20 sati, na Stradunu će se održati veliki humanitarni koncert 'Autizam govori – Dubrovnik sluša' u organizaciji radiopostaje Soundset Ragusa i Grada Dubrovnika. Nastupit će dubrovački bend 'Feredon' kao pregrupa, a onda Pips, Chips & Videoclips i Jinx.

 

Koncert će se održati na Dan nevine dječice s ciljem da se prikupe sredstva za Sekciju za autizam i komunikacijske teškoće udruge 'Zajedno do zdravlja', kojima je neophodan defektolog i prostor za rad. Kako bi se novac skupio, svi ljudi dobre volje pozvani su da svoje donacije uplate na žiro račun otvoren u dubrovačkoj poslovnici Erste banke: 2402006-1500026253.

Cilj ove akcije je, pored financijske potpore, osvijestiti javnost o požrtvovnosti obitelji čija djeca pate od autizma. Naime, stručna pomoć koja je djeci potrebna, nije dostupna stoga se želi postići svijest koja će potencijalno uroditi plodom te naći potrebnu radnu snagu kako bi djeca lakše napredovala. U nedostatku stručnjaka, bitno je napomenuti da se roditelji bore i s velikim troškovima putovanja u Zagreb stoga je Grad Dubrovnik odlučio vlastiti projekt 'Zračni most' priključiti ovoj dobrotvornoj akciji s ciljem prikupljanja što većeg broja sredstava.  Na koncertu će biti izvučeni dobitnici povratnih avionskih karata za Zagreb.

Također, na isti će dan u katedrali biskup Mate Uzinić održati misu s početkom u 18 sati. 

Popularni Članci