VATERPOLIST OVISAN O TETOVAŽAMA Dubrovački Ćiro Blažević: Od oca branitelja tražio sam dozvolu za odlazak u Srbiju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: PAOK Waterpolo/Facebook
Dubrovački vaterpolist Nino Blažević Ćiro nedavno se iz talijanskog Trsta preselio u grčki Solun, u kojem igra za PAOK, klub koji ove sezone ima visoke ambicije.

S obzirom na put koji je Ćiro dosad prošao i probleme na koje je naišao, shvatio je kako je jedina formula uspjeha naporan rad. O putu od svog matičnog kluba, dubrovačkog Juga, sve do snažnog PAOK-a te igračkog sazrijevanja u Srbiji progovorio je za tportal.

Tijekom ljetnih godišnjih odmora u najpoznatijem hrvatskom gradu Dubrovniku proširila se priča o tome kako jedan vaterpolist, poznat po snažnoj građi i tetovažama, puno vremena provodi u teretani te je svojim mogućnostima iznenadio i neke poznate MMA borce. Tragom toga novinari su došli do gruškog kafića Giro, smještenog preko puta bazena, u kojem se redovito okupljaju vaterpolisti, od Nikše Dobuda do Mara Jokovića, Paula Obradovića i drugih.

Upoznali su i 27-godišnjeg snažnog tetoviranog momka iz Gruža, Nina Blaževića Ćira i dogovor je bio da se javi čim se skrasi u Solunu. Uostalom, upravo će za bivšeg reprezentativca i vlasnika olimpijskog zlata Paula Obradovića Meda, koji je igrao dvije sezone za grčki Olympiakos, reći 'kako mu je dragi prijatelj i najveći igrački uzor'. Igraju i na istoj poziciji i građom su vrlo slični.

'Grčka je odlična zemlja i jako mi se sviđa, igra se jako dobar vaterpolo, a ljudi su po mentalitetu jako slični nama Dubrovčanima. Naravno, hrana je vrhunska, a meni su, kada sam dolazio u Grčku igrati za maleni klub s otoka Choisa, jako puno savjetima pomogli naši igrači iz Olympiakosa, Paulo Obradović, Andro Bušlje, Josip Pavić, ali i pomoćni trener Hrvoje Koljanin', kazao je za tportal Ćiro, dodajući da ga je Solun oborio s nogu.

'Svi koji me poznaju znaju da jako volim trenirati. U radu je sve! Tijekom ljeta jako puno vremena provodim u teretani kod Srđana Milića, a nije tajna to da su me oduvijek privlačili borilački sportovi. Najviše uživam u boksu i taj sport mi je druga ljubav. Baš nedavno mi je, nakon jednog dobro odrađenog treninga, naš poznati borac Ante Delija rekao: 'Ćiro, ako ti propadne vaterpolska karijera, dođi boksati za nas!' Odradio sam ovog ljeta nekoliko pravih borilačkih treninga u društvu naših boraca Delije i Antuna Račića i samo vam mogu reći da su im treninzi – brutalni. Svakako ćemo nastaviti suradnju,' govori Nino Blažević te dodaje kako je ovisan o tetovažama.

'Jako volim tetovaže, ovisan sam o njima (smijeh) i jednostavno ne mogu bez njih. Naravno, svaka od njih nešto mi posebno predstavlja, ali iskreno ne volim govoriti javno o tome. Prvu tetovažu stavio sam kada sam imao 19 godina, a malo-pomalo i već sam cijelu lijevu ruku zatvorio. Više na njoj nema mjesta, ali već imam planove za drugu ruku, a nakon što sezona završi prebacujem se i na nogu. Inače, dao sam obećanje roditeljima i prijateljima kako neću biti kao košarkaš Dennis Rodman ili nogometaš Arturo Vidal, da stavljam tetovaže po vratu ili licu. Za sve ostalo imam njihovu dozvolu, ha, ha', kazao je te opisao svoj sportski put.

'Iskreno, najteže mi je bilo napustiti rodni Dubrovnik i tada sam odlučio ići na sve ili ništa. To mi je definitivno bilo najteže razdoblje u karijeri. Eto, otišao sam Srbiju, zemlju koju mnogi drugi iz Hrvatske zaobilaze iz poznatih razloga, ali sam od oca, koji je bio branitelj, tražio dozvolu. On mi je rekao: 'Sine, to je tvoj život i radi ono što voliš.' No, ta podrška roditelja i supruge uvijek mi je davala dodatnu snagu i samopouzdanje. Bez njihove podrške sigurno ne bih uspio.'

Cijeli razgovor pročitajte ovdje.

Popularni Članci