NIKO KOVAČ NAPUNIO DŽEPOVE ZDRAVKU MAMIĆU (3. DIO) Zašto dio vas, dragih čitatelja, ništa ne razumije?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Igor Kralj/PIXSELL
Trebalo bi to nacrtati

Dubrovački dnevnik, podsjetimo, kao jedini medij u Hrvatskoj pisao je kako je izbornik Niko Kovač glavni krivac za poraz Hrvatske od Brazila, a ne japanski sudac Nishimura.

Među ostalim, pisali smo kako je uveo u igru Marcela Brozovića, iako čovjek do utakmice s Brazilon nijednom u životu nije igrao u službenoj utakmici Hrvatske reprezentacije.

Rekli smo kako Brozović, s obzirom na tu činjenicu, nije trebao igrati, već netko tko je iskusniji i ima više utakmica u nogama. Naše mišljenje je da je Niko Kovač u igru uveo Brozovića kako bi mu narasla cijena i kako bi ga Zdravko Mamić prodao za što veću sumu.

Jučer je stigla potvrda od španjolskih medija da je Sevilla zainteresirana za usluge Brozovića. Mamić navodno traži 6 milijuna eura.

Kada smo jučer objavili tekst, dio vas branio je Kovača smijavši se našoj teoriji da Sevilla naslijepo, zbog samo dvadeset minuta nastupa protiv Brazila, kupuje Brozovića.

Naravno da je istina da nijedan klub neće kupiti Brozovića zbog samo te utakmice, odnosno  ulaska s klupe protiv peterostrukih svjetskih prvaka. Brozović je mlad, perspektivan igrač i normalno je da ga bogati europski klubovi prate (spominje se da je zanimljiv i Romi), ne samo u utakmici protiv Brazila, već i u mladoj reprezentaciji, te Dinamu.

Mi nismo tvrdili da je Brozović loš, niti da sutra neće biti vrhunski igrač, već samo da u ovom trenutku, zbog manjka iskustva u velikim utakmicama, ne može igrati protiv Brazila, jer ima većih rutinera od njega.

Problem u priči je što igraču samim uvrštavanjem na popis putnika u Brazil skače cijena, a kamoli neće kad odigraju koju minutu protiv Brazila pred cijelim svijetom.

Vjerojatno bi Sevilla ili Roma kupili Brozovića i bez da je igrao u reprezentaciji kao što se to dogodilo s Tinom Jedvajem, ali cijena će mu zbog nastupa portiv Brazila biti veća i Zdravko Mamić će imati bolju pregovaračku poziciju. Na kraju će sigurno dobiti više novca nego što bi se dogodilo da Brozović ne igra za Hrvatsku.

Mamić je, mora se priznati, vrhunski trgovac i preprodavač. Međutim, da ne kontrolira reprezentaciju, za transfere igrača bi mogao dobiti ipak nešto manji iznos, jer je reprezentacija najbolji izlog za sve potencijalne kupce. Do jučer nismo čuli za puno igrača na Mundijalu, a danas ih znamo (vidi samo Kostariku, Iran ili Ekvador). Naravno da im je cijena samim nastupom skočila - još i znatno više ako odigraju koju dobru akciju (što možda znači da su dobri, a možda da je to samo slučajnost poput Tota Schillacija u Italiji 90.)

Žao nam je, dragi čitatelji, ako to ne razumijete, ali nažalost mi smo novinari, a ne arhitekti, pa vam to ne možemo nacrtati.

Popularni Članci