'

Najbolji od najboljih

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Proglašenje najuspješnijih sportaša održano je u ponedjeljak u hotelu Excelsior, a birala se i najbolja muška i ženska momčad, trener, a nagrade su dodijeljene i svim mladim dubrovačkim sportašima koji su protekle godine bili državni prvaci i(li) pobjednici Hrvatskog kupa.

Nikša Dobud, kapetan Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje, olimpijski pobjednik i zlatni u Svjetskoj ligi te s klubom prvak Hrvatske najuspješniji je sportaš Grada Dubrovnika u tradicionalnom izboru Dubrovačkog saveza sportova, dok je najuspješnijom sportašicom proglašena Ivana Šutalo, članica Judo kluba Dubrovnik, juniorska doprvakinja Europe, seniorska doprvakinja Hrvatske, mlađe seniorska prvakinja Hrvatske i juniorska prvakinja Hrvatske.

Najuspješnija momčad su seniori Auto kluba Dubrovnik Racing, najuspješnija ženska ekipa seniorke Ženskog vaterpolskog kluba Jug, dok je najuspješniji trener Elvis Fatović. Najbolji sportaš s invaliditetom je Mihovil Španja a njegov trener Dean Kontić najuspješniji trener sportaša s invaliditetom.

Nagradu za životno djelo dobio je Ivica Grgić, dugogodišnji natjecatelj, trener i član uprave Veslačkog kluba Neptun,koji je više od 50 godina u klubu.

Priznanja su dobili i dubrovački sportaši koji trenutno igraju za druge klubove, a postižu značajne rezultate i to tenisačica Ana Konjuh, košarkaši Ante Tomić i Mario Hezonja, te plivačica Sanje Jovanović.

Popularni Članci