'

Juraj Barčot nastavlja rasturati, u svom je debiju izborio finale Europskog prvenstva na 400 mješovito!

Autor: Rafael Barkiđija Autori fotografija: PK Jug
Plivač Juga Juraj Barčot (19) nastupio je u kvalifikacijama na 400 mješovito na Europskom seniorskom prvenstvu u Beogradu.

Barčotu je to prvi nastup na Europskom seniorskom prvenstvu, a kvalifikacije je odradio na pravi način. Uzeo je treće mjesto s vremenom 4:20.96. U cilj je ušao 8.50 sekundi nakon prvoplasiranog Mađara Balasza Holloa. Kada se u obzir uzmu ukupni rezultati kvalifikacija, Barčot je kao šesti prošao u finale. 

Finale je na rasporedu od 18 sati i 45 minuta. Veliki uspjeh za Plivački klub Jug, koji nakon Sanje Jovanović, ponovno ima predstavnika na ovakvoj razini natjecanja. 

"Fantastičan uspjeh. Sam plasman na Euro je velika stvar, a izboriti finale je pravo čudo, tako da nemam riječi. Presretan sam, Juraj je pokazao odličnu formu na Zlatnom Orlandu kada je rušio rekord. Nakon toga smo imali dobar period priprema od pet tjedana. Išli smo na pripreme na Tenerife, imali smo utrke na ekipnom Prvenstvu Hrvatske. Očekivali smo da će ponavljanje vremena apsolutnog rekorda iz Gruža biti dovoljno, to je ponovio. Svaka čast, s veseljem čekamo finale. Neka uživa u uspjehu i finalu" - rekao je Jurajov trener i šef struke PK Jug Frane Ćirak. 

Popularni Članci