'

FINAL FOUR PRVENSTVA Dubrovnik Sharksi uzeli srebro na završnici u Splitu, zaputili se i navijači iz Dubrovnika (FOTO)

Autor: Rafael Barkiđija Autori fotografija: Rafael Barkiđija
Na pomoćnom terenu splitskog Parka mladeži odigran je final four Prvenstva Hrvatske u flag footballu. 

Prvo polufinale na Parku Mladeži igrali su domaćin završnice – Split Seawolvesi, ujedno branitelji naslova i osvajači naslova prošlih šest sezona. Bili su favoriti protiv Bjelovar Greenhornsa, to su na kraju i potvrdili uvjerljivom pobjedom.

U drugom polufinalu nije bilo favorita, već su podjednake šanse na papiru imali Dubrovnik Sharksi i Zagreb Patriotsi. Ipak, Dubrovčani su od samog početka bili dominantnija momčad, pogotovo u fazi napada, gdje se s tri polaganja istaknuo Luka Stanišić. Utakmicu pobjeđuju s ukupnih 40:20.

Finale ovosezonske flag football lige bilo je rezervirano za Dubrovnik i Split. Zanimljivo, četiri od šest titula Splićani su osvojili upravo protiv Sharksa u finalima. Iako su Sharksi Vodili i dva posjeda, Splićani uspijevaju doći do preokreta i sedmog uzastopnog naslova prvaka Lijepe Naše. 

Rafael Barkiđija

Dubrovnik Sharksi na završici Prvenstva Hrvatske: Luka Kordić, Marko Miletić, Maro Zelen, Luka Stanišić, Tibor Malkić, Kruno Kuzmanić, Bruno Soldo.

U Splitu je odigrana i juniorska završnica PH, dubrovačka ekipa uzela je treće mjesto.

Rafael Barkiđija

Flag football je beskontaktna inačica američkog nogometa, koja se igra pet na pet. Ekvivalent rušenju je čupanje zastavice iz protivničkog džepa. Sport je to koji je uvršten u program Olimpijskih igara u Los Angelesu 2028. godine. Postoji i hrvatska reprezentacija, koja je nedavno primljena u Hrvatski olimpijski odbor.

Final four na kultnom stadionu RNK Splita pratili su obitelj i prijatelji dubrovačkog kluba.

Rafael Barkiđija

Popularni Članci