DUBROVNIK IMA SPARTANCA! Dilberović među najspremnijim sportašima na svijetu: Mislio sam da je lako, ali neki su lomili noge

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: , Spartan Race, Osobni album
Osobni trener iz Dubrovnika, Denis Dilberović, ovih dana je bio na natjecanju Spartan Race gdje je osvojio medalju za treće mjesto. Spartan race je vodeći brend koji organizira utrke s preprekama. Riječ je o sportu koji objedinjuje terensko trčanje po označenim stazama s preprekama.

Dilberović je za Dubrovački dnevnik pojasnio kako je natjecanje sastavljeno kao vojni poligon gdje se preskaču zidovi, puže ispod bodljikave žice, nose se debla i svladavaju brojne druge prepreke poput gađanja kopljem, a ako netko ne može prijeći neki od poligona mora za kaznu raditi vježbu od 30 marinaca.

"Ja sam se natjecao u Spartan sprint utrci. To je utrka na pet kilometara i natjecao sam se u Age groupu gdje sam ostao treći. Bilo je teško mada sam mislio da nije strašno jer je pet kilometara, ali nadmorska visina, hladak zrak, otežano disanje, planina je bila jako strma i skliska. Neki ljudi su lomili noge što je dokaz da nije bilo lako", prepričao nam je Denis Dilberović koji je bio na natjecanju u Austriji

Inače, Spartan Race je natjecanje za koje se sportaši pripremaju tijekom cijele godine, a oni koji su uspješni u tom sportu smatraju se najspremnijim sportašima na svijetu.

Popularni Članci