DOZNAJEMO Ivo Dragić je jedini kandidat za predsjednika RKHM Dubrovnik

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Ivo Dragić je jedini kandidat za mjesto predsjednika RKHM Dubrovnik, doznaje Dubrovački dnevnik. 

Podsjetimo, izborna skupština RKHM Dubrovnik je krenula danas, trajat će do sutra navečer te će se održati putem elektroničke pošte. 

Podsjetimo, klub su mučila brojna previranja između dva suprotstavljena tabora. Jedan su dio ljudi okupljeni upravo oko dopredsjednika kluba Iva Dragića, dok se drugi predstavljaju kao igrači kluba, mada je Dragić već kazao kako postoje indicije kako iza njih stoji HNS i dubrovački političar Miho Obradović.

Predsjednik kluba Ivica Granić kazao je kako će skupština biti glasačka zbog prirode njenog održavanja te se neće moći raspravljati.

"Već sam bio sazvao redovnu skupštinu, no ona se nije mogla održati zbog epidemioloških mjera, što je i razumljivo. Čekali smo da se smanji broj novozaraženih i da popuste mjere, no to se nije dogodilo, zapravo je došlo do porasta i pooštravanja i otud ideja o elektronskoj skupštini. Nisam sklon baš takvom održavanju skupština jer nema rasprave, ali nismo imali izbora, a moramo je održati do 1. travnja jer nakon toga ističu mandati," kazao je Granić.

Dnevni red sadržavat će tehničke točke, među kojima je uobičajeno izvješće o radu kluba, ali i biranje svih tijela kluba, među kojima je i predsjedničko.

"Kandidature su predane, nemam informaciju o tome tko se natječe za bilo koju funkciju. Glasovanje će trajati danas i sutra, a svi članovi su dobili linkove i imena kandidata te glasuju," izjavio je.

Upitan o previranjima u klubu, Granić je kazao kako je kao predsjednik kluba pokušavao pomiriti strane, no kako to nije bilo moguće.

"Pokušavao sam pomiriti, ne bih rekao suprotne strane, nego dva tabora s određenim nesporazumima. No, pokazalo se kako su to nepomirljive koncepcije i jedna drugu u potpunosti isključuju," kaže Granić stoga je održavanje skupštine bio jedini logičan slijed.

Podsjetimo, nesuglasice u klubu eskalirale su prije gotovo dva mjeseca kad je nakon utakmice RKHM Dubrovnik i Sesvete došlo do fizičkog sukoba zbog čega je intervenirala i policija.

Popularni Članci