Učitaje prijašnje vijesti
opuzen i metković

Župan obišao vrijedne infrastrukturne projekate u dolini Neretve

Župan Nikola Dobroslavić s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković, gradonačelnicima Opuzena i Metkovića Ivom Mihaljevićem i Daliborom Milanom te ravnateljem ŽUC-a Ivom Kaštelanom obišao je lokacije nekoliko projekata koji se trenutno provode u dolini Neretve.
METKOVIĆ

KREĆE GRADNJA DNEVNE BOLNICE Uz nazočnost ministra Beroša svečano potpisan ugovor o radovima

Svečano potpisivanje ugovora između Opće bolnice Dubrovnik i odabranog izvođača radova tvrtkom M-P-BETON d.o.o. za radove ”Rekonstrukcije (promjena namjene i dogradnja) postojeće građevine javne i društvene namjene zgrade Općinskog suda u zdravstvenu ustanovu – Dnevnu bolnicu Metković, podružnicu OB Dubrovnik)“ upriličeno je u četvrtak u Metkoviću
ujedinjeni pravaši

Dobroslav Paraga podržao Denisa Šešelja na listi za X. izbornu jedinicu

Denis Šešelj pridružio se listi Živog zida 'Promijenimo Hrvatsku' te se našao na 14. mjestu u X. izbornoj jedinici. Šešelja kao bivšeg člana HSP-a podržao je i Dobroslav Paranga.
GRADONAČELNIK PLOČA

IZNENAĐENJE NA SJEDNICI SDP-A Mišu Krstičeviću ponudili tek deveto mjesto, vjerojatno će ga odbiti

Upravo je u tijeku sjednica Glavnog odbora SDP-a na kojoj će zadnja točka na programu biti izborne liste s upisom kandidata koje predsjednik stranke Davor Bernardić predlaže za Sabor. Glavnom odboru prethodila je sjednica Predsjedništva na kojoj je Bernardić predložio svoje kandidacijske liste. 
KRITIKE

POBUNA U NERETVI, POKRENUTA PETICIJA 'Nepromišljenim činom nas žele pretvoriti u močvaru, nećemo to dopustiti!'

Građanska inicijativa 'Neretva je naša' obavijestila je kako od danas prikuplja potpise za peticiju o odbijanju prijedloga Uredbe o proglašavanju posebnih rezervata 'Modro oko i jezero Desne', 'Ušće Neretve' i 'Kuti'. 
OPASNOST NA CESTI

TRIJEZNIO SE U POSTAJI Jako pijan vozio po Opuzenu, policija ga dobro kaznila

Najveća koncentracija alkohola od 2,23 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima jučer, 7. lipnja, 58-godišnjaku koji je u osobnom vozilu dubrovačkih registracijskih oznaka zaustavljen na državnoj cesti D-8 u Opuzenu.
tri mjeseca bez vozačke

Stariji muškarac u Metkoviću vozio pijan, mora platiti kaznu preko 10 tisuća kuna

Najveća koncentracija alkohola od 1,76 g/kg izmjerena je u večernjim satima jučer, 31. svibnja, 68-godišnjaku koji je u osobnom vozilu dubrovačkih registracijskih oznaka zaustavljen u Metkoviću.
Ministarstvo unutarnjih poslova

Zgrada Policijske postaje Ploče prijavljena na projekt energetske obnove

Ministarstvo unutarnjih poslova izvršilo je prijavu projekta „Energetska obnova zgrade Policijske postaje Ploče, Ministarstva unutarnjih poslova RH, na adresi Trg kralja Tomislava 14, 20340 Ploče“ na Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“.
VESELJE

NIKOME K'O NJIMA! Stotinjak maturanata iz Metkovića proslavilo završetak školovanja

Oko stotinjak maturanata iz Srednje škole Metković i Gimnazije Metković proslavili su svoju maturu. Ideja im je sinula jedno popodne kad su bili na kavi.
DETALJI NESREĆE

VOZAČ TEŽE OZLIJEĐEN Kod Ploča automobilom udario u kamion dubrovačkih tablica

Jučer, 4. svibnja, oko 17,05 sati, na državnoj cesti D-8 u mjestu Baćina kod Ploča došlo je do prometne nesreće koja je za posljedicu imala teže stradavanje jedne osobe. 
PROMETNA NESREĆA

JEDNA OSOBA TEŠKO OZLIJEĐENA Sudarili se kamion i automobil kod Ploča, vozač helikopterom prebačen za Split

Na Jadranskoj magistrali kod mjesta Baćine došlo je do prometne nesreće u kojoj su sudjelovali osobno vozilo i kamion.
JAVITE SE

Poduzetničko-proizvodni impulsni centar Ploče dobio prve stanare, još uvijek ima slobodnih prostora

Dubrovačko-neretvanska županija je početkom ove godine okončala radove na Poduzetničko-proizvodnom impulsnom centru Ploče, čime je područje Grada Ploča i doline Neretve dobilo objekt iznimno značajan za poticanje i stvaranje pozitivne poduzetničke klime.
DETALJI

TRAGEDIJA U ROGOTINU Ljudski život izgubljen zbog 'nesporazuma u komunikaciji', donosimo što se događalo kobne večeri

Tragedija koje se nedavno dogodila u Rogotinu, a prilikom koje je stariji muškarac izgubio život dok je njegov susjed bezuspješno pokušavao dobiti nekoga tko bi pomogao muškarcu u lošem stanju, podigla je prašinu u javnosti, a smrtni slučaj istražuje i DORH. Naime, susjed preminulog muškarca je zvao više brojeva ne bi li mu pomogao, no naposljetku je bilo prekasno. 
Učitaj još vijesti