ZA PRSTE POLIZATI Dubrovački Burgeraj ima najsočnije meso na Stradunu (FOTO)
Red ispred Dubrovačkog Burgeraja uobičajen je prizor na Stradunu tijekom Zimskog festivala. Svatko želi odabrati svoju kombinaciju šarenih peciva i burgera, a za vas smo saznali od čega su oni napravljeni.
'Crvena, zelena, crna i žuta peciva dobili smo isključivo koristeći prorodne boje cikle, blitve, sipe i kurkume. U njih stavljamo samo najbolje burgere od 100 postotne govedine kao što su: 'Black Angus', 'Wagyu Burger' i 'Simentalac Burger',' otkriva nam tajnu najsočnijih burgera na Stradunu tim Dubrovačkog burgeraja.
Osim toga, Burgeraj nudi još i 'Smokey Burger' te 'Chilli Burger', a nisu zaboravljeni ni najmlađi. Za njih su pripremljeni šareni 'Mini Burgeri'.
Uz nezaobilazno adventsko kuhano vino, na kućici se možete 'začiniti' i domaćim rakijama i likerima (ruža, rogač, orah, višnja, travarica) koji su isključivo s konavskog OPG-a, pivom i selekcijom bezalkoholnih pića.
Dobili smo i stručno pojašnjenje o pojedinoj vrsti burgera. Black Angus je meko i sočno meso s Creekstone farme koja uzgaja samo posebnu Black Agnus pasminu. Govedo se hrani kukuruzom minimalno 140 dana kako bi se postigla iznimna kvaliteta mesa. Meso se pušta da odleži 21 dan i sazre na poseban način procesom mokrog zrenja, sto garantira ukus i mekoću mesa. Ovaj tip mesa je također poznat po mramornosti mesa.
Wagyu Burger priprema se od mesa vrhunske govedine koja je dio svjetski poznate japanske porodice Kobe beef. Zbog posebnog načina uzgoja, dobiva se savršena struktura masti po cijelom tijelu goveda, tako u mesu nastaje tzv. mramorna prošaranost masnoćom, što daje fantastičan okus, kao i veliku količinu omega-3 masnih kiselina i oleinske kiseline.
Simentalac burger sprema se od mesa austrijskog simmentala karakterističnog zbog posebne ishrane. Govedo hranjeno travom ima bolji raspored masnoća što čini konzumiranje ovog mesa posebnim gastronomskim iskustvom. Meso simmentalskog goveda također ima i veći postotak vitamina A i beta karotena koji mu daje bogatu, tamno crvenu boju.