/* */

'HVALA DUBROVNIKU ŠTO ME SMJESTIO MEĐU GOSPARE' Slavko Švagelj radi za najpoznatijeg hrvatskog kuhara u Kataru

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: facebook

Slavko Švagelj iz Svete Helene kod Križevaca privukao je veliku pažnju kao uspješan kuhar u Dubrovniku.

U zadnje vrijeme proširio je lepezu svoje djelatnosti, uspješno se okušavši u modnoj i glamur fotografiji, a odnedavno se preselio u Katar. Objedinivši modne detalje, radove domaćih križevačkih snaga s dubrovačkim ljepoticama i jedinstvenim ambijentima povijesnog Dubrovnika, pronašao je ‘dobitnu kombinaciju’ glamura, ljepote, mode i medija fotografije.

"Prvo veliko hvala gradu Dubrovniku, što mi je dao razloga, poticaja u zadnjih 4 godine svoje karijere, ne samo kao i Chefa kuhinje tako i fotografa, i ujedno što me toplo i srdačno smjestio među gospare", kazao je Slavko Švagelj.

"Križevci i Dubrovnik povijesni su gradovi, svaki je poseban na svoj način. Iako sam odlučio preseliti se i raditi u Dubrovnik, većina lokalnih ljudi nije ni znala gdje se Križevci nalaze. Rekli su: “A to je gore u Slavoniji", kazao je Švagelj za portal Prigorski.hr.

"No, iako me to znalo i zasmetati, rekoh sam sebi da to želim promijeniti. Kako većina ljudi koji me poznaje i prati na društvenim mrežama zna da se u svoje slobodno vrijeme, koliko stignem, bavim i fotografijom. Dubrovački portali, blogovi, i magazini su prepoznali moje radove i vrlo rado bi ih objavljivali i pisali priloge o njima. Tu sam povezivao Križevce!", pojasio je.

Nakon luksuznog hotela 5*, bio je glavni kuhar jednog novootvorenog restorana na Stradunu.

"Iako se bližio prosinac, sezona je završila htio sam otići u malo toplije krajeve na odmor. Ovog puta odmor će malo ipak pričekati jer prihvatio sam posao u Kataru. Trenutno radim za jednog od najpoznatijeg Chefa u Hrvatskoj Andreja Barbijerija", prepričao je on.

Radi se o restoranu s hrvatskom hranom, sa snažnim pečatom na kvalitetu, okus i izgled hrane prezentiran na moderan način gostima i lokalnom stanovništvu – Katarcima.

"Preuzeo sam posao Sous Chefa, vodim smjenu u kuhinji, kuham, eksperimentiram, usput i fotografiram, brinem o higijeni, zaprimam robu, pripremam inventuru, izbacujemo jela, osiguravamo kvalitetu, vodim brigu skupa s timom kuhinje da gosti budu zadovoljni i poštujemo standarde kuhanja kao što nas je Chef Barbijeri naučio", govori Slavko.

"Uff! Mene je teško uloviti, uvijek sam negdje u pokretu. Putujem često, volim istraživati, volim raditi, volim upoznavati ljude, za to je potrebno vrijeme. Ako gradiš karijeru onda hvatam to vrijeme u tom pravcu koji me vodi. Iz Križevaca u Dubrovnik, iz Dubrovnika u Katar, tko zna šta je sljedeće? Amerika? Ne znam...", zaključio je Slavko Švagelj iz Svete Helene.

Popularni Članci