Usred turističke vreve: Ovaj restoran u povijesnoj jezgri dokazuje da kvaliteta nije izumrla
Dubrovačka povijesna jezgra već je godinama na meti kritika zbog restorana koji turistima nude precijenjenu i osrednju hranu, često bez trunke autentičnosti.
Izraz tourist trap postao je gotovo sinonim za brojne restorane u povijesnoj jezgri, ali kao i uvijek, postoje iznimke koje potvrđuju pravilo.
Jedan takav izuzetan primjer je restoran Bota Šare, smješten u samom srcu grada, ali miljama daleko od svega što taj pojam „turističke zamke” podrazumijeva. Obiteljski restoran s višedesetljetnom tradicijom, Bota Šare svakodnevno svjedoči da je moguće istinski poštovati goste – kroz hranu, uslugu i iskustvo.
Danas su iz ovog restorana podijelili prizor koji govori više od riječi – ogromna tuna koju su jutros ulovili toliko je velika da je nisu mogli unijeti u kuhinju. Video koji prikazuje trenutak ispred restorana, s tunom dugačkom gotovo koliko i njihova vrata, postala je hit na društvenim mrežama i među prolaznicima u Gradu. No iza atraktivnog prizora stoji nešto važnije, a to je poruka o svježini i kvaliteti.