test

SKAČE U MORE I PLIVA Ovaj mačak s Pelješca je doista nevjerojatan (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Osobna arhiva
Mačke su doista zbog svoje ćudi neobične i nepredvidljive životinje. Dok većinom vole uživanje i ljekšarenje na suncu, ima onih koje su avanturistički nastrojene. Jedan mačak s Pelješca pokazao je kako je posebna vrsta. 

Vlasnica ga je pronašla dok je imao svega nekoliko mjeseci.

- Kao mače je nađen ispod kontejnera odakle je mjaukao i išao ravno prema meni. Nisam mogla odoljeti pa sam ga uzela iako nisam bila sigurna kako će ga Artur, naš labrador od sedam godina prihvatit. Međutim jako ga je dobro prihvatio pa čak i pazi na njega - ispričala nam je.

Mačka su, koje je sad s njima nešto više od godinu dana ,nazvali Tom.

Budući da žive blizu mora, točnije u maloj uvali Kabli na Pelješcu, mačak je tijekom odrastanja navikao na morske uvjete. Tako su mačka Toma i psa Artura gosti viđali kako skupa idu u more. Pas bi šetao u plićaku, a mačak trčao za njim. Tom s vlasnicom od proljeća ide na splavi loviti ribu, a ona ga redovito počasti s ulovljenim plijenom. Ovih dana ih je posebno iznenadio jer je sam skočio u more.

- Vidjela sam da mjauče i da se priprema na skok, ali nisam vjerovala da će doista i skočit jer svaki dan idemo ploviti i to do sad nikad nije uradio - govori iznenađena vlasnica.

Popularni Članci