test

Popularni pjevač radi previsoke alimentacije tužio vlastitu kćer

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dino Avdić
Općinski sud u Zadru presudio je nedavno u korist pjevača Mladena Grdovića, koji je tužio vlastitu kćer zbog previsoke alimentacije koju joj mjesečno plaća. 

Zadarski sud prihvatio je sve argumente 64-godišnjega Grdovića, prije svega smanjenu zaradu, narušeno zdravstveno stanje i kćerino zaposlenje, te alimentaciju, odnosno uzdržavanje, 19-godišnjakinji smanjio s dosadašnjih 3750 kuna na 1000 kuna mjesečno, piše Slobodna Dalmacija.

Grdovićev primjer nije izolirani slučaj. Štoviše, zbog brojnih nedorečenosti i nelogičnosti Obiteljskog zakona, pogotovo ako se bivši supružnici ne mogu dogovoriti, sve je više slučajeva u kojima roditelji, uglavnom očevi, moraju tužiti vlastitu djecu kako bi ispravili ono što je zakonodavac zanemario ili zaboravio.

Svjedoči to i slučaj oca iz Zadra koji je tek nedavno, nakon 15 godina, uspio završiti sudsku agoniju oko isplate alimentacije sada već odrasloj djeci od 25 i 27 godina. A da pri tome ni u jednom trenutku nije osporavao pravo na alimentaciju ni iznos koji je morao plaćati!

Popularni Članci