Piletina s medom

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Svijet je danas postao jedno globalno selo nije neobično naletjeti na razne kulturalne običaje, bilo da je riječ o ponašanju ili kulinarstvu.

Kineska kuhinja ,koja je zajednički naziv za sve kuhinje naroda koji žive u Kini, a često i u drugim zemljama Istočne i Jugoistočne Azije, ima dvije glavne tajne.

Tajne kineske kuhinje su: rezati pravilno i hrana mora biti ispravno pržena. Glavna zapovijed je da hrana mora biti ne samo ukusna, nego i korisna, a ponekad i terapeutska.

U ovom tjednu kineske kuhinje Dubrovački dnevnik Vam donosi recept za piletinu s medom.

Sastojci:

500 g pileća prsa bez kože

1 šalica kukuruznog brašna

1/2 žličice praška za pecivo

2 bjelanjka

hladna voda

dodatna količina kukuruznog brašna za posipanje piletine

3/4 šalice bistrog meda

1 1/2 žličica slatkog čili sosa

mladi luk za ukrašavanje

 

Priprema:

Isjecite pileća prsa na komade veličine zalogaja. Pomiješajte kukuruzno brašno, prašak za pecivo, istučene bjelanjke i hladnu vodu.

Pospite komade piletine kukuruznim brašnom i umočite ih u prethodno napravljenu smjesu. Pržite u dubokom ulju oko 1 minute ili dok površina ne bude hrskava.

U drugoj tavi istopite med sa chilli umakom. Pospite preko isprženih komada piletine i odmah poslužite. Ukrasite mladim lukom.

Dobar tek!

Popularni Članci