Piletina s medom
Kineska kuhinja ,koja je zajednički naziv za sve kuhinje naroda koji žive u Kini, a često i u drugim zemljama Istočne i Jugoistočne Azije, ima dvije glavne tajne.
Tajne kineske kuhinje su: rezati pravilno i hrana mora biti ispravno pržena. Glavna zapovijed je da hrana mora biti ne samo ukusna, nego i korisna, a ponekad i terapeutska.
U ovom tjednu kineske kuhinje Dubrovački dnevnik Vam donosi recept za piletinu s medom.
Sastojci:
500 g pileća prsa bez kože
1 šalica kukuruznog brašna
1/2 žličice praška za pecivo
2 bjelanjka
hladna voda
dodatna količina kukuruznog brašna za posipanje piletine
3/4 šalice bistrog meda
1 1/2 žličica slatkog čili sosa
mladi luk za ukrašavanje
Priprema:
Isjecite pileća prsa na komade veličine zalogaja. Pomiješajte kukuruzno brašno, prašak za pecivo, istučene bjelanjke i hladnu vodu.
Pospite komade piletine kukuruznim brašnom i umočite ih u prethodno napravljenu smjesu. Pržite u dubokom ulju oko 1 minute ili dok površina ne bude hrskava.
U drugoj tavi istopite med sa chilli umakom. Pospite preko isprženih komada piletine i odmah poslužite. Ukrasite mladim lukom.
Dobar tek!