Patlidžani na sicilijanski način

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: coolinarika.com
U ovom laganom jelu od patlidžana, osim vegetarijanaca, uživat će i svi koji vole povrće.

Sastojci:

1 kg patlidžana
200 g polutvrdog sira
sol
papar


Za umak:

100 ml maslinova ulja
1 kg rajčica
3 češnja češnjaka
bosiljak
origano
šećera po potrebi
1 žlica Vegete

Za posipavanje:

2 žlice parmezana


Priprema:


Patlidžane operite, narežite na deblje ploške pa vrhom noža zarežite mesni dio patlidžana u obliku mrežice.


Ovako pripremljene patlidžane stavite u slanu kipuću vodu i kuhajte oko 5 minuta. Ploške patlidžana kuhajte dio po dio, nikako ne sve odjednom.


Kuhane patlidžane izvadite na upijajući papir, ocijedite i ohladite. Dok se patlidžani hlade, pripremite umak od rajčica.


Rajčice operite, kratko uronite u kipuću vodu i ogulite. Očistite ih od sjemenki i narežite na kockice.


Na maslinovu ulju kratko popecite češnjeve češnjaka koje ste uzdužno prepolovili. Zatim češnjak izvadite, dodajte pripremljene rajčice i pospite bosiljkom, origanom, paprom i Vegetom. Ako su rajčice kiselije, dodajte šećera po potrebi i pirjajte oko 15 minuta.


Sir naribajte i rasporedite po površini ploški ohlađenih patlidžana, popaprite ih pa preklopite. Zatim nadjevene patlidžane složite u nauljenu vatrostalnu posudu, prelijte umakom od rajčica i pospite ribanim parmezanom.


Stavite u zagrijanu pećnicu na 220°C i pecite 10-15 minuta.


Izvor: coolinarika.com
 

Popularni Članci