'

Pasta s ribom

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dalmatinska kuhinja je bez dvojbe jedan od aduta hrvatske turističke ponude, a po svojoj se filozofiji, izboru, te načinu obrade namirnica može usporediti s Mediteranskom kuhinjom.

Sastojci:

40 dag paste

10 dag konzervirane tunjevine

3 usoljene srdele

5 rajčica

2 češnja češnjaka

5 dag naribanog sira parmezana

1 grančica peršinovog lista

maslinovo ulje

sol

Priprema:

Na zagrijanom ulju vrlo kratko popržite kosani češnjak, dodajte oguljene i na komadiće narezane rajčice pa zajedno pirjajte oko 10 minuta. Tada dodajte dobro oprane, očišćene i usitnjene srdele, a nakon toga i tunjevinu narezanu na komadiće i kratko zajedno pirjajte. U međuvremenu rezance skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite na zagrijano ulje i promiješajte da se ravnomjerno naulje. Skuhane rezance istresite u zdjelu, prelijte pirjanom ribom i rajčicom, pospite nasjeckanim peršinovim listom i lagano izmiješajte. Na kraju jelo pospite naribanim parmezanom. Poslužite uz zelenu salatu

Popularni Članci