Mali burek s piletinom
Pileći burek bit će zdraviji, ali podjednako ukusan kao i pite i burek na koje smo do sada navikli.
Sastojci:
-6 listova tijesta za savijače (deblje kore)
-1 žličica Vegete
-1 žlica maslinovog ulja
-2 žličice mljevene crvene paprike
-1 žličica soli
-1 žličica papra
- 200 g gljiva
-2 jaja
-60 g mrkve
-600 g pilećih fileta
- 200 ml ulja za prženje
Piletinu kuhajte oko 20 minuta.
Gljive sitno nasjeckajte i popecite na maslinovu ulju.
U zdjeli izmiješajte sitno narezanu ohlađenu kuhanu piletinu, gljive, naribanu mrkvu, jaja, Vegetu, papar, sol i mljevenu papriku.
Listove tijesta narežite u obliku pravokutnika (iz jedne kore dobije se 4 pravokutnika), na svaki stavite jednu do dvije žličice pripremljenog nadjeva i savijte.
Bureke stavite u vruće ulje i pržite do zlatno-smeđe boje.
Izvor: Coolinarka.com