test

MA SAMO NEK SE PRODAJE Sv. Vlaho ili grof Drakula?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Facebook Dnevna doza prosječnog Dalmatinca
Na Facebook stranici 'Dnevna doza prosječnog Dalmatinca' prije nekoliko sati osvanula je, u najmanju ruku, zanimljiva, da ne kažemo tragična slika magneta-suvenira Dubrovnika.

Kako su već na stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca primijetili, lik pored slike Dubrovnika neodoljivo podsjeća na Vlada Tepeša, a nije zapravo ni jasno tko bi čovjek sa slike trebao biti, pa se ironično pitaju da to možda nije Sveti Vlaho. 

Pa su se neki tako i u komentarima našalili i dodali da to mora biti Sv. Vlah Tepeš.

Vlad III., za života poznat i po patronimu Drakula (Zmajev sin) te u novije vrijeme po nadimku Tepeš, bio je vlaški knez iz dinastije Drăculești i borac protiv Turaka. Vladao je Vlaškom u tri navrata. U Rumunjskoj je danas slavljen kao narodni junak, a njegova okrutnost ga je učinila poznatim diljem Europe. U povijesti je, osim po svom angažmanu u borbama protiv osmanske ekspanzije, poznat i kao inspiracija za vampira grofa Drakulu, glavni lik u romanu Brama Stokera Drakula, a baš nikakve veze nema s Dubrovnikom. 

Podsjetimo, ranije danas je također na istoj Facebook stranici "isplivala" fotografija magneta Dubrovnika poviše čije slike piše Genova

Popularni Članci