test

Plinski roštilj Lesnina

Autor: dubrovackidnevnik.hr

Kako pripremiti zabavu o kojoj će svi pričati?

Dolaskom proljeća počinje i svima najdraža aktivnost – roštiljanje! Zašto ne biste vi bili taj koji će ove sezone odnjeti titulu kralja roštilja? U nastavku vam donosimo sve što vam je potrebno od tehničkih stvari kako biste to ostvarili, a na vama je da sve začinite svojom dozom šarma.

jj

Upoznajte svog najboljeg i najvažnijeg pomagača – plinski roštilj!

Plinski roštilj idealan je partner za vaše vrtne ili terasne zabave, proslave ili spontana druženja. On je investicija za cijeli život i kvalitetno provedeno vrijeme. Kada govorimo o plinskom roštilju govorimo o uređaju koji će vam pomoći da i oni najzahtjevniji gosti ostanu bez teksta. Svojom iznimnom masivnošću i samom pojavom plijeni pogled i budi znatiželju o tome kakav će biti konačan rezultat pripremljenog jela. Jednostavnost korištenja kao i brzina zagrijavanja njegove su glavne vrline. Uz odgovarajući pribor za roštilj ovaj partner vas definitivno neće iznevjeriti.

Koje su prednosti plinskog roštilja?

Plinski roštilj definitivno je za vas ako ste od onih koji jedva čekaju da jelo bude posluženo i da što prije okusite ono što ste pripremili. Također plinski roštilj zaista brzo postigne željenu temperaturu koju svakako možete pratiti na termometru. Na ovaj način vam ništa nemože izmaći kontroli.

Plinski roštilj osim svoje jednostavnosti i brzine ne traži posebne radnje poput cijepanja drveta, paljenje vatre, čekanja da se ugljen ili drvo zažari i ostalo. Svakako je dobro napomenuti kako će vam i susjedi biti zahvalni jer im dim neće ulaziti u sobe ili utjecati na njihovo rublje koje se suši na balkonu.

Stabilnost je još jedna od karakteristika plinskog roštilja. Što je roštilj teži to je stabilniji, ali i teži za premještanje pa budite oprezni kada ga negdje stacionirate jer teško ćete ga sami ponovno moći pomicati. Što se veličine roštilja tiče ona se ne bira samo po osobama za koje će se pripremati jela već i prostor u koji ćete sam roštilj i pozicionirati, ali i o tome što planirate na njemu pripremati. S toga ako osim mesa imate namjeru peći povrće i kruh onda predlažemo da razmislite o plinskom roštilju s većom površinom za roštiljanje. Nije na odmet da obratite pažnju na rešetku koju koristite na svom roštilju. Naime danas možete pronaći rešetke od lijevanog željeza, iste one koje lijepo ostave svoje tragove pa vaš odrezak izgleda kao da je pripremljen u najboljem restoranu. Također rešetke možete naći i od materijala kao što su emajlirani čelik ili rešetke od nehrđajućeg čelika.

jj

Kako čuvati plinsku bocu?

Plinska boca u plinskom roštilju ima svoje određeno mjesto. Ono što je bitno je da obratite pažnju na veličinu plinske boce koja stane u posebno definirano mjesto. Plinske boce dostupne su u veličinama od 5kg do 11kg.

Koje sve vrste plinskih roštilja postoje?

Danas ćete pronaći više vrsti plinskih roštilja. Možete izabrati između onih na kolicima, koji su zahvalni ako morate roštilj premještati pa će vam kotačići na kojima se roštilj nalazi pomoći u toj realizaciji, nadalje tu su okrugli plinski roštilji, plinski roštilji za kampiranje i plinski roštilji sa funkcijom dimljenja.

Kako očistiti plinski roštilj?

Prvi korak nakon što ste završili s korištenjem plinskog roštilja je zatvaranje plinske boce i sigurnosnog ventila. Nakon toga slijedi hlađenje roštilja, a zatim čišćenje. Čišćenje podrazumijeva da se očisti sve od rešetke do posude za mast i ploča za korištenje sa strane. Na taj način će vaš plinski roštilj biti spreman za ponovna druženja i korištenje.

Popularni Članci