Kinder pingui
Sastojci:
Biskvit:
4 jaja
200 g šećera
4 žlice ulja
65 g (glatkog) brašna
1 prašak za puding čokolada
2 žlice kakaa
2 žličice praška za pecivo
Krema:
1/2 l vrhnja za šlag
Glazura
100 g čokolade za kuhanje
50 g margarina
2 žlice šećera
Priprema:
Izmiksati žumanjke sa šećerom i pudingom pa postepeno dodati ulje, brašno, prašak za pecivo, kakao i na kraju pažljivo umješati snijeg od bjelanjaka. Biskvit ubaciti u zagrijanu pećnicu te peći na 180 Celzijevih stupnjeva, 20 minuta.
Krema: od vrhnja napraviti čvrsti snijeg.
Glazura: na pari otopiti šećer, margarin i čokoladu, pa malo ohladiti.
Na prvu polovicu biskvita premažite pola kreme, te polovicu glazure. Potom nakratko stavite u hladnjak da se glazura stvrdne.
Drugom polovicom glazure premažite drugi dio biskvita. Kad se na prvom biskvitu glazura malo stisla premažite je ostatkom vrhnja i poklopite drugim biskvitom, kojem ste ranije nanjeli glazuru koja je sad na vrhu kolača.
Izvor: coolinarika.com