'

Kinder pingui

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: coolinarika.com
Slasticu Kinder pingui svi vole, a sada ju, osim što ju kupujete u trgovinama, možete i sami uraditi kod kuće. Evo recepta!

Sastojci:

Biskvit:

4 jaja
200 g šećera
4 žlice ulja
65 g (glatkog) brašna
1 prašak za puding čokolada
2 žlice kakaa
2 žličice praška za pecivo


Krema:

1/2 l vrhnja za šlag
Glazura
100 g čokolade za kuhanje
50 g margarina
2 žlice šećera

Priprema:

Izmiksati žumanjke sa šećerom i pudingom pa postepeno dodati ulje, brašno, prašak za pecivo, kakao i na kraju pažljivo umješati snijeg od bjelanjaka. Biskvit ubaciti u zagrijanu pećnicu te peći na 180 Celzijevih stupnjeva, 20 minuta.

Krema: od vrhnja napraviti čvrsti snijeg.

Glazura: na pari otopiti šećer, margarin i čokoladu, pa malo ohladiti.

Na prvu polovicu biskvita premažite pola kreme, te polovicu glazure. Potom nakratko stavite u hladnjak da se glazura stvrdne.

Drugom polovicom glazure premažite drugi dio biskvita. Kad se na prvom biskvitu glazura malo stisla premažite je ostatkom vrhnja i poklopite drugim biskvitom, kojem ste ranije nanjeli glazuru koja je sad na vrhu kolača.

Izvor: coolinarika.com
 

Popularni Članci