test

Imate problem s ispadanjem kose? Evo nekoliko savjeta!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Prorjeđivanje i ispadanje vlasi velik je problem. Kako djelovati da bi se takva pojava spriječila, zna vlasnica lanca frizerskih salona Studio Marcela, Jadranka Pezo.

Lijepa i njegovana gusta kosa uvijek se smatrala luksuzom te je bila predmet divljenja i zavisti. U davnim vremenima ljudi su vjerovali da osobe koje je imaju posjeduju čarobne moći. Stoga ne čudi što lijepa kosa utječe na porast razine samopouzdanja. Osim toga, razna su istraživanja pokazala kako zadovoljstvo frizurom donosi brojne emocionalne i mentalne blagodati. No žene, ali i muškarci često se susreću s problemom razrjeđenja kose na vlasištu, što ponekad dovodi do razvoja ćelavosti. Jadranka Pezo, otkrila je kako se normalnim smatra gubitak 50 do 100 vlasi na dan, ovisno o vašoj starosti, godišnjem dobu i sličnim faktorima.

Studio Marcela

Mlađim osobama svakodnevno ispada do 20-ak vlasi i sve se nadomještaju novima. Broj ispalih vlasi pokazatelj je zdravog, odnosno bolesnog vlasišta, ističe Jadranka koja napominje da postoje dvije vrste ćelavosti - prirodna i stečena.

Važno je i voditi uravnotežen život. Opuštanje i izbjegavanje stresa pomoći će vašoj kosi da ponovno počne rasti zdravo. Pijte dovoljno vode, i to od litru i pol do dvije litre na dan. Smanjite razinu stresa koliko je god to moguće jer je znanstveno dokazano da je povezan s ispadanjem vlasi, a svjesno opuštanje može ga spriječiti. Vježbanje pridonosi opuštanju, a utječe i na cirkulaciju pa pospješuje dolazak nutrijenata i kisika do svih stanica u tijelu, pa i do vlasišta. Izbjegavajte alkoholna pića i cigarete. Uz zdravu i raznoliku prehranu bogatu omega-3 masnim kiselinama i željezom, kosu možete ojačati i vitaminima - biotin i vitamin B mogu pomoći u sprečavanju ispadanja vlasi, a dobri su i za nokte.

Kosi koja ima sposobnost obnove može pomoći Silky Technobasic linija proizvoda 05 Remedy & Care Trivix. Prirodni tretman uklanja većinu učestalih poremećaja kose i tjemena. Trivix, šampon s nježnom formulom čišćenja, sprečava gubitak vlasi u ranoj fazi te ostavlja ugodan osjećaj na tjemenu. HL Complex poboljšava rast kose te znatno povećava dubinu i veličinu folikula. Uz pranje kose Trivix šamponom, preporučuje se korištenje ampula za prevenciju njezina prorjeđivanja koje poboljšavaju normalan rast te prirodnim sastavom očvršćuju i restrukturiraju kosu.
- Zahvaljujući posebnim djelovanjima crnog kohoša te izabranih prirodnih sastojaka, poput hmelja, grčkog sijena i serenoje, vaša kosa ponovno može biti kao i prije - istaknula je gospođa Pezo.

Studio Marcela Premium

Hare&Make up

Hotel Rixos 

Kontakt: 099 525 8154

Popularni Članci