'

Fantazija kocke

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Nakon jela nema ništa ljepšeg od nečeg dobrog i slatkog jer niti jedan obrok nije potpun bez pravog finog i laganog deserta na kraju.

Sastojici:

Za biskvit:

14 bjelanjaka

30 dag šećera

1 vanilin šećer

10 dag mljevenih oraha

2 vrhom pune žlice krušnih mrvica

Za kremu:

1 l mlijeka

14 žumanjaka

30 dag šećera

1 burbon vanilin šećer

2 pudinga od vanilije

5 žlica grisa

1 margarin (25 dag)

I još:

250 ml slatkog vrhnja za šlag

Priprema:

Biskvit:

Istući bjelanjke u čvrsti snijeg.

Dodati šećer, i malo pomalo orahe i mrvice.

Izliti smjesu na veliki lim na papir za pečenje, poravnati pa peći u pećnici na 160℃oko 50 min. Bitno  je peći koru polako, jer će inače biti premekana i neće se dobro ispeći.

Sa pečenog biskvita odlijepiti papir za pečenje ( polako i pažljivo jer je kora dosta ljepljiva a tanka, pa morate biti oprezni da se ne strga) pa ga prerezati na dva jednaka dijela.

Krema:

U većem loncu na pari zakuhati 7 dl mlijeka.

U posebnoj zdjeli miksati pjenasto žumanjke, šećer i vanilin šećer, razrijediti sa 3 dl mlijeka, polako usipati i pudinge i gris.

Uz miješanje uliti tu smjesu u zakuhalo mlijeko, pa kuhati dok se krema ne zgusne (oko 15 min).Dobro bi bilo miješati mikserom dok se krema kuha, da se ne bi stvorile grudice

U ohlađenu kremu umiješati izrađeni margarin.

Kolač složiti redom na pladnju:

kora

krema

kora

krema

slatko vrhnje za šlag

Popularni Članci