Deep Dish pizza Chicago style
Autor ovog recepta kaže kako ga je na ovaj recept dovela ljubav prema pizzi i prema Chicagu.
Sastojci
Za četiri osobe
Tijesto:
1/2 kg brašna za dizano tijesto
1 vrećicu(7g) suhog kvasca
1 žličica soli
mlake vode
prstohvat šećera
Umak:
2 žlice maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
2 dcl umaka od rajčice
1 glavica crvenog luka
1 žličica bosiljka
1 žličica oringana
1 žličica soli
1 žličica šećera
2 žlice crnog vina
Punjenje:
200g Talijanske salame ( šunke za pizzu)
100g kulena ( kobasice)
200g gljiva
1 glavica luka
1 zelena paprika
1 parmezan
200g mozzarele
200g gaude
1 žlica kukuruza
Priprema:
Tijesto za pizzu
Možete raditi kako inače radite. Evo samo upute za one koji još uvijek nisu sami radili tijesto.
Suhi kvasac pomiješati s malo šećera i brašna i malo tople vode.
Staviti da se kvasac digne (10min)
Brašno prosijte u posudu dodajte sol i uzašli kvasac i toplu vodu, toliko tople vode da umiješate glatko tijesto. Prekrijte toplom krpom i stavite na toplo mjesto 30 minuta.
Umak
Luk i češnjak sitno nasjeckajte i propirjajte na ulju. Dodajte umak od rajčice, sve začine i vino.
Postupak:
Kad je tijesto gotovo, podijelite na jedan veći dio, i jedan manji.
Uzmite kalup za torte (26cm i veći) ili neku veću posudu za pečenje s visokim rubom
Veći dio tijesta, stavite preko kalupa i oblikujte ga po kalupu, neka malo tijesta izlazi preko.
Na dno tijesta stavite pola umaka. Na umak posložite pola punjenja. Punjenje možete izrezati na kockice, a možete jednostavno slagati, na vrh stavite sir i parmezan.
Drugi dio tijesta razvucite (tanje) na širinu kalupa, i staviite preko prve polovice punjenja spojite vanjski rub doljnjeg tijesta sa drugim tijestom, tako da ostane malo viši rub,
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i stavite prvi dio peći 25 minuta. Nakon toga izvadite pizzu i stavite drugi dio umaka i drugi dio punjenja, gore posložite sir i parmezan i pecite još 10 minuta ( dok površina ne postanezlatno smeđa)
Kad se ispeće skinite kalup i pustite da malo odstoji.
Tada režite na fete.
Dobar tek!
Izvor: coolinarka.com